EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δεν τα μάθατε τα θλιβερά μαντάτα κύριε Βρούτση;

Προφανώς, ο Γιάννης Βρούτσης είναι πιστός του «δόγματος» Στουρνάρα, ο οποίος δήλωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι η ανεργία δεν είναι στο 27,2% αλλά τουλάχιστον η μισή. Το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων δε λέει κάτι ούτε στον υπουργό Εργασίας αλλά ούτε και στον υπουργό Οικονομικών. Η
«τεχνοκρατική» και ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψή τους για τα πράγματα δεν τους επιτρέπει να δουν ανθρώπους πίσω από απρόσωπους αριθμούς.
Του Κώστα Καπνίση 

Αυτή τη θλιβερή και πλέον λαομίσητη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τη χειρότερη μεταπολιτευτικά τουλάχιστον, φαίνεται πως δεν τη σώζει τίποτε. Ο λόγος είναι απλός και χωρίς πολλές φιοριτούρες. Αρνείται να δει την πραγματικότητα. Για την ακρίβεια κλείνει επιδεικτικά τα μάτια, μειδιώντας μάλιστα, μπροστά σε μια κοινωνία που βιώνει μια ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας (ή και ανεργίας), Γιάννης Βρούτσης, αντέδρασε στην έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, η οποία αποκάλυψε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον είκοσι χρόνια, προκειμένου η ανεργία να «πέσει» στο 10%. «Απαισιόδοι προφήτες», δήλωσε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι «Χρησιμοποιώντας τα χειρότερα σενάρια μαθηματικών μοντέλων προβλέπουν την καταστροφή κάνοντας παιχνίδια εντυπωσιασμού».

Προφανώς, ο Γιάννης Βρούτσης είναι πιστός του «δόγματος» Στουρνάρα, ο οποίος δήλωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι η ανεργία δεν είναι στο 27,2% αλλά τουλάχιστον η μισή. Το ενάμιση εκατομμύριο των ανέργων δε λέει κάτι ούτε στον υπουργό Εργασίας αλλά ούτε και στον υπουργό Οικονομικών. Η «τεχνοκρατική» και ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψή τους για τα πράγματα δεν τους επιτρέπει να δουν ανθρώπους πίσω από απρόσωπους αριθμούς. Ίσως και να μη τους ενδιαφέρει άλλωστε. Ο άνθρωπος άλλωστε είναι αριθμός σύμφωνα με τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και αν δε μπορεί να αντέξει και να επιβιώσει μέσα σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες, κακό του κεφαλιού του.

Ο υπουργός Εργασίας, φανερώνει το προσωπείο αυτής της αποκρουστικής και εχθρικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης μιλώντας για «θετικά» ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων. «Όλα τα επίσημα στοιχεία σχετικά με την πορεία της απασχόλησης και της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας τους διαψεύδουν και επιτρέπουν μία πιο αισιόδοξη προοπτική», δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, επικαλούμενος την ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας ότι «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο ρυθμός αύξησης των ανέργων σε ετήσια βάση μειώθηκε από το 42,8% τον Ιούλιο του 2012, σε 16,3% τον Μάιο του 2013».

Ο Γιάννης Βρούτσης δε θα μπορούσε να μην επικαλεστεί και την αγαπημένη του «Εργάνη», η οποία από ότι φαίνεται είναι η μοναδική που πιστεύει, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει από εκεί «Το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων οκταμήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2013) ‘ήταν θετικό κατά 102.580 νέες θέσεις εργασίας, μακράν το υψηλότερο από το 2008 και μετά».

Από τη στιγμή όμως που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα υποστήριξε ότι «Μπήκε φρένο στην ανεργία», πως θα μπορούσε ο υπουργός του να τον διαψεύσει; Το γεγονός ότι πριν από λίγες μόνο ημέρες η Eurostat ανακοίνωνε ότι η επίσημη ανεργία καλπάζει στην Ελλάδαμε ρυθμούς του 27,6%, περισσότερο δηλαδή από ότι υπολογίζει και η ΕΛΣΤΑΤ, αφήνει παγερά αδιάφορα τα κυβερνητικά στελέχη.

Στα χέρια του ελληνικού λαού είναι να αποφασίσει πια με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αυτοί πάντως που τον εκπροσωπούν σήμερα, δεν αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο. «Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια», λέει ο σοφός ελληνικός λαός. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης.

 
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID