EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Πριονίζονται» άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

«Πριονίζονται» άδειες που ως τώρα δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς πλέον η κυβέρνηση θέλει να βάλει πλώρη, πέρα από την κινητικότητα, για «μαζέματα» στο ωράριο εργασίας, στις εργατοώρες και στις μέρες που «χάνονται» ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθένειας.

Έτσι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος δρομολογούνται αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αναρρωτικών αδειών με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που επιδιώκει να «σφίξει» το εργασιακό πλαίσιο στην καθημερινότητα του δημόσιου τομέα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου έχει επιδοθεί σε υπολογισμούς στη βάση των 44 ημερών συνολικά που θα μπορούσε να λάβει ένας δημόσιος υπάλληλος από άδειες ετησίως, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης.

Αυτό επιμερίζεται στις 25 ημέρες κανονικής άδειας (που δεν υπάρχει δηλωμένη πρόθεση του υπουργείου να θιγούν), 6 ημέρες μηχανογραφικής άδειας (καταργείται), 10 ημέρες βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας (περιορισμός) και 2 ημέρες άδειας για αιμοδοσία.

Όπως έχει υπολογισθεί από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο η αντιστοίχιση των 6 ημερών μηχανογραφικής άδειας με τους περίπου 250.000 - 300.000 διοικητικούς υπαλλήλους στους οποίους χορηγείται ισοδυναμεί με 5.000 «προσλήψεις», υπό την έννοια της μεγάλης εξοικονόμησης από περικοπές στις άδειες.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID