EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βουλγαρία: 18 μέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της Σόφιας και ζητούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού του κεντροδεξιού κόμματος “Ατάκα” Βόλεν Σιντέροφ, με αφορμή τη “φραστική επίθεση του εναντίον πολιτών και αστυνομικών”

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το κτίριο της κυβέρνησης και όχι έξω από το Κοινοβούλιο, όπως έκαναν μέχρι τώρα, επειδή η Βουλή δεν συνεδριάζει Δευτέρα και Τρίτη.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", περίπου 20 άτομα απέκλεισαν το δρόμο στο προάστιο Μπόγιανα της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τον πρωθυπουργό, Πλάμεν Ορεσάρκσι να μεταβεί στο γραφείο του.

Οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου όταν διορίστηκε επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας ο αμφιλεγόμενος μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεφσκι και συνεχίζονται σε καθημερινή βάση παρ' ότι η Βουλή ανακάλεσε το διορισμό του. Αιτήματα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση της βουλγαρικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Πλάμεν Ορεσάρκσι, η αναθεώρηση του Εκλογικού Κώδικα και η αλλαγή του πολιτικού μοντέλου στη χώρα.

Τις τελευταίες πέντε μέρες, διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται πρωί και απόγευμα στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας υπό καταρρακτώδη βροχή και απέκλεισαν την κυκλοφορία μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, στη Σόφια. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας έξω από την έδρα του κόμματος GERB, του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Στη βουλγαρική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε έξω από το Μέγαρο Πολιτισμού και συγκέντρωση υποστηρικτών της κυβέρνησης, οι οποίοι ζήτησαν να επιτραπεί στην κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο της ομαλά και στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις που τη συγκροτούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα κατά της κρίσης του Πλάμεν Ορεσάρκσι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε την Κυριακή και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στο Πλόβντιβ, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Τράκια. Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, στη διαδήλωση έλαβαν μέρος οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Λοκομοτίβ Πλόβντιβ που έφθασαν στην περιοχή με τέσσερα λεωφορεία.

Οι διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα “Παραιτηθείτε”, “Μαφία”, κρατούσαν σημαίες της Βουλγαρίας και πανό με τις φωτογραφίες πολιτικών.

Η βουλγαρική αστυνομία ανακοίνωσε ότι από την έναρξη των διαδηλώσεων 122 άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα, από τα οποία τα 98 δεν είχαν ταυτότητες, τα 17 είχαν στην κατοχή τους απαγορευμένα αντικείμενα, έξι για διάπραξη βανδαλισμών και ένας για κατοχή ναρκωτικών.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουλγαρία απόδημοι Βούλγαροι συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο της Βουλγαρίας στη Νέα Υόρκη και έξω από το κτίριο του ΟΗΕ. - See more at: http://www.thepressproject.gr/article/44718/Boulgaria-18-meres-antikubernitikon-diadiloseon#sthash.SGfznniS.dpuf
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID