EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εργα και ημέρες της ιταλικής εταιρείας


 
Αλλη μια επιτυχία των Ιταλών λαμβάνει χώρα όταν η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε (29 Αυγούστου 2003), για 658 εκατ. ευρώ, την αγορά είκοσι στρατιωτικών ελικοπτέρων ΝΗ90 με όψιον την αγορά άλλων δεκατεσσάρων, κάνοντας τη χώρα μας ένατο μεγαλύτερο πελάτη της εταιρείας της NHIndustries, στην οποία η AgustaWestland συμμετέχει με 32%. Τα ελικόπτερα έπρεπε να έχουν παραδοθεί μεταξύ 2005-2009.

Μέχρι το 2010 δεν είχε παραδοθεί κανένα, καθώς το ΓΕΣ δεν ενέκρινε τα στοιχεία των τεχνικών παρατηρήσεων που συνόδευαν τα ελικόπτερα. Τα δύο πρώτα ελικόπτερα παραδόθηκαν στις 7 Ιουνίου 2011.

Πιο πρόσφατα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2010, η AgustaWestland ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ελληνική εταιρεία ναυλώσεων και εξειδικευμένων πτήσεων ICSS. Η τελευταία, μετά από επίσκεψη ειδικών της Agusta, έγινε αποκλειστικός εκπρόσωπος για τη συντήρηση και επισκευή της σειράς ελικοπτέρων Α109 στις εγκαταστάσεις τεχνικής βάσης της ICSS στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, στην Πάχη.

Στις 17 Οκτωβρίου 2010 η Κύπρος παρέλαβε τα δύο από τα πέντε ελικόπτερα AW139 παρουσία κυβερνητικών στελεχών και του Ιταλού πρέσβη στη Λευκωσία. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ιταλικής κατασκευάστριας, τα ελικόπτερα θα χρησιμοποιούνταν για αποστολές έρευνας και διάσωσης εντός του κυπριακού FIR και για επιχειρήσεις της Frontex, αποδεικνύοντας πως οι ευρωπαϊκές πολεμικές μπίζνες δεν έχουν σύνορα.

πηγη








« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID