EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

‘Σκουπίδι’ έκαναν επιβάτη που δεν έκοψε εισιτήριο σε γραμμή του ΟΑΣΘ

‘Σκουπίδι’ έκαναν επιβάτη που δεν έκοψε εισιτήριο σε γραμμή του ΟΑΣΘ


Μάρτυρες πολύ "κακής" συμπεριφοράς γίναμε για άλλη μια φορά σε λεωφορείο της αστικής γραμμής Θεσσαλονίκης. Τις πόρτες εισόδου λεωφορείου της γραμμής 56 με προορισμό το Ωραιόκαστρο, πέρασαν δύο ελεγκτές για τον τυπικό έλεγχο εισιτηρίων προς τους επιβάτες. Οι επισκέψεις ελεγκτών έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα επομένως ένας έλεγχος εισιτηρίων αποτελεί μια συνηθισμένη και τυπική διαδικασία για όσους χρησιμοποιούν τακτικά το λεωφορείο ως μέσο μεταφοράς.
Τι γίνεται όμως όταν οι έχοντες κάποια ορισμένη δικαιοδοσία και εξουσία εκμεταλλεύονται τη θέση και το ρόλο τους και ασκούν λεκτική βία και παράνομη συμπεριφορά; Πόσο μπορούν άραγε, οι υπόλοιποι επιβάτες να ανεχτούν κάτι τέτοιο, βλέποντας έναν συνάνθρωπο τους που δεν είχε κόψει εισιτήριο, να γίνεται έρμαιο του βόθρου του στόματος ενός ελεγκτή που πιθανόν ξύπνησε άσχημα το πρωί και έψαχνε κάπου να διοχετεύσει τα νεύρα του;

 Σκουπίδι έκαναν επιβάτη που δεν είχε κόψει εισιτήριο με τον ένα εκ των δύο ελεγκτών να ξεπερνάει επανειλημμένως τα όρια. Αρχικά τρομοκράτησε τον επιβάτη, φωνάζοντας του με επίταση ότι εφόσον δεν έχει εισιτήριο, θα κληθεί η αστυνομία. Παράλληλα επαναλάμβανε, σε υψηλό τόνο, στον οδηγό του λεωφορείου να μην ανοίξει τις πόρτες. Η αντίδραση η οποία ήταν αναμενόμενη και δικαιολογημένη, δεν επήλθε από τον εν λόγω επιβάτη, αλλά από συνεπιβάτες, οι οποίοι απαίτησαν από τον ελεγκτή στοιχειώδη ευγένεια και σεβασμό της προσωπικότητας.

Είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι με μια υποτυπώδη ή μεγαλύτερης μορφής εξουσία στα χέρια τους, να θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα επιβολής και προσβολής σε συνεργάτες, υφισταμένους ή απλούς συμπολίτες. Οι σχέσεις εξουσίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Η αξιοπρέπεια του ατόμου όμως, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και να μην χρειάζεται η επέμβαση τρίτων για την εφαρμογή της. Στην προκειμένη περίπτωση, στ’ αλήθεια υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως για 0.80 ευρώ, αξίζει να ‘κουρελιαστεί’ μια προσωπικότητα;

Εάν κάποιος είναι παραβάτης θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου, αυτό είναι σαφέστατο. Όμως δεν οφείλει σε καμία απολύτως περίπτωση να ανεχτεί  την αγένεια, την αγαρμποσύνη, την έλλειψη σεβασμού και τον λεκτικό τραμπουκισμό κανενός!  Η ευγένεια και ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των ανθρώπων οφείλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν. Δυστυχώς η πιθανή εξάλειψη τους θα σημαίνει πως πια, δεν θα υπάρχει ελπίδα.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID