EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τι φοβάται η κυβέρνηση από τις έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων Μουζακίτη και Πεπόνη

Με μια διαρροή στον κυριακάτικο Τύπο, η κυβέρνηση μας προϊδεάζει για τη δημιουργία ενός σώματος Ράμπο που θα εξιχνιάσει δήθεν τις υποθέσεις του πολιτικού χρήματος και του οικονομικού εγκλήματος.
Η "Καθημερινή" γράφει σχετικά: Το βάρος να εκκαθαρίσει υποθέσεις διαφθοράς, πολιτικού χρήματος και
οικονομικού εγκλήματος με πολιτικές απολήξεις αναλαμβάνει ομάδα «Ράμπο», αποτελούμενη από δικαστές και εισαγγελείς. Στόχος της κυβέρνησης; Να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εστίες που «μολύνουν». Για τον σκοπό αυτόν προτίθεται να προχωρήσει και στη θεσμοθέτηση ειδικού εισαγγελέα διαφθοράς, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών. Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών, για το Πρωτοδικείο της Αθήνας μελετάται η ανάθεση καθηκόντων ειδικών ανακριτών για υποθέσεις πολιτικής και κρατικής διαφθοράς και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς, πλην των έξι που ήδη χειρίζονται υποθέσεις σκανδάλων. Οπως πληροφορείται η «Κ», η κίνηση αυτή θα γίνει με βάση τον ειδικό νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος. Παράλληλα, ενισχύσεις θα υπάρξουν και σε επίπεδο ανακριτών. Ανάλογη κινητικότητα παρατηρείται και στην Εισαγγελία"!
Το εύλογο ερώτημα είναι τι φοβάται η κυβέρνηση από τις έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, που- επιτέλους- επί των ημερών τους παρήχθη έργο, κάτι που πλέον έχει γνωστό και στον κάτοικο του πιο απομακρυσμένου χωριού της Ελλάδας, και θέλει να τους φορέσει "καπέλο" έναν Ειδικό Εισαγγελέα, με τη θέση που πάει να θεσμοθετήσει;
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID