EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι νεότερες δραστηριότητες της εταιρίας του κουμπάρου του Βουλγαράκη. Στέλεχός της και πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ



Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην εταιρία lead finance  αφορούσε την εμπλοκή του κουμπάρου και στενού συνεργάτη  του άλλοτε ισχυρού πολιτικού ανδρός Γιώργου Βουλγαράκη. Σε ρεπορτάζ της
Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας αυξάνονται τα ερωτηματικά για τους στόχους της συγκεκριμένης εταιρίας αλλά  αποκαλύπτεται και η συμμετοχή  επιπλέον πολιτικών προσώπων, προερχομένων από διαφορετικό  κόμμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο νέος μέτοχος της (Alfa Wood) όταν ανέλαβε την τύχη της ΣΕΛΜΑΝ είχε κάποια εχέγγυα για να ανατρέψει την πορεία της. Ήταν εταιρία του κλάδου, ανερχόμενη δύναμη και έφερε μαζί γνωστά ονόματα από τον κόσμο του χρήματος και της πολιτικής. Μάλιστα, δύο στελέχη της κατείχαν σημαντικότατες δημόσιες θέσεις στο παρελθόν.
Η Alfa Wood έφερε στη ΣΕΛΜΑΝ ως αντιπρόεδρο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον γιατρό Νικόλαο Φαρμάκη, ο οποίος έκανε πολυετή  (20 ετή) πολιτική καριέρα με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε νομάρχης Μεσσηνίας  και Δυτικής Αττικής , γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας και πρόνοιας , βουλευτής Λάρισας, υφυπουργός  υγείας, υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Τοποθέτησε στο διοικητικό συμβούλιο τον πρώην αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον κύπριο στην καταγωγή Γιάγκο Χαραλάμπους.
Επίσης, έφερε τον Χάρη Σταμούλη, ως ειδικό του χρηματοοικονομικού κλάδου και εκπρόσωπο της εταιρίας Lead Finance. Ο κ. Σταμούλης  εμφανιζόταν ως  «εξυγιαντής» διάφορων άλλων υπερδανεισμένων εταιριών. Το ρόλο αυτό προσπάθησε να παίξει, αλλά στέφθηκε με αποτυχία η εξυγίανση και στις εταιρίες  Subaru Hellas, Πετζετάκις, Ελληνική Υφαντουργία. Εμφανιζόταν είτε ως μέλος του δ.σ. είτε ως μέτοχος των εταιρειών και ζητούσε «haircut» των δανείων από τις πιστώτριες τράπεζες.
Και οι τρείς που προ-αναφέρθησαν αποτελούν παρελθόν από την ΣΕΛΜΑΝ (παραιτήθηκαν)»
Ποιοι είναι οι λόγοι που η lead finance  σε συνεργασία με πολιτικά πρόσωπα, συνεχώς εμπλέκονται σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δημιουργούν φρούδες ελπίδες, αλλά επί της ουσίας τις παραδίδουν σε χειρότερη κατάσταση από ότι τις παραλαμβάνουν;
Όπως δείχνουν οι εξελίξεις επικροτείται η λογική ότι «το νόμιμο είναι και ηθικό» με αποτέλεσμα οι μέτοχοι ή οι franchisee των εταιριών, όπως την περίπτωση της άλλοτε ισχυρής αλυσίδας καθαριστηρίων 5aSec, να εναποθέτουν τις ελπίδες για την επιβίωση των καταστημάτων τους σε ανθρώπους που κατά τα φαινόμενα έχουν άλλους σκοπούς…!
Είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό, την περίοδο της μεγαλύτερης για την Ελλάδα οικονομικής κρίσης, ορισμένοι να «παίζουν» με την προσωπική δουλειά, αλλά και τις επενδύσεις μικροεπιχειρηματιών που προσπαθούν με τεράστιο προσωπικό κόπο να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID