EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΜΜΜ Προγραμματίζεται 24ωρη σε όλα τα ΜΜΜ τη μεθεπόμενη Πέμπτη


 

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, τραμ,ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΟΣΕ). Η απόφαση είναι ότι αν γίνει επίταξη σε ένα μέσο, για παράδειγμα στο μετρό, τότε θα απεργήσουν όλα τα υπόλοιπα μέσα. Ηδη προγραμματίζεται 24ωρη σε όλα τα ΜΜΜ τη μεθεπόμενη Πέμπτη και στάση εργασίας την μεθεπόμενη Τρίτη, ενώ το μετρό που βρίσκεται στην έκτη μέρα απεργίας θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες.

Η στάση αυτή καθορίστηκε στον απόηχο της δικαστικής απόφασης με την οποία κρίθηκε παράνομη η συγκεκριμένη απεργία (στο μετρό) και της κυβερνητικής εξαγγελίας ότι “ο νόμος θα εφαρμοστεί”.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας έρχονται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς η μετακίνηση γίνεται εξαιρετικά δύσκολη για εκατομμύρια πολιτών ενώ οδηγούνται σε αδιέξοδο όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να κινηθούν με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης. Το αρμόδιο υπουργείο υποστηρίζει ότι πολλοί εργαζόμενοι πληρώνονται στη διάρκεια της απεργίας, με τη μέθοδο των ρεπό, των αναρρωτικών και άλλων αδειών, ενώ δημοσιοποιεί αμοιβές που δείχνουν ότι υπάρχουν “ρετιρέ” στο χώρο των ΜΜΜ.

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης είναι ανοιχτό, πολύ περισσότερο όταν οι συνδικαλιστές κατέληξαν πριν από λίγο σε κοινή δράση και παράταση των κινητοποιήσεων, διεκδικώντας εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID