EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επέκταση του ΗΣΑΠ στα Βόρεια Προάστια; Όνειρο ήταν και πάει

«Τι γίνεται με τα ξεχασμένα έργα του ΗΣΑΠ; Παλαιότερα μιλούσαμε για επεκτάσεις στον Άγιο Στέφανο, για υπογειοποιήσεις στο κομμάτι Φαλήρου – Πειραιά;», ρωτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον εκσυγχρονισμό των αστικών συγκοινωνιών.   
Τι απάντησε ο υπουργός; «Από τότε που ανακοινώθηκαν κατ' αρχήν αυτά τα έργα έχουν αλλάξει διάφοροι υπουργοί και διάφορες κυβερνήσεις. Έχουν περάσει 5 χρόνια, έχει προχωρήσει το ΕΣΠΑ, άλλαξαν οι σχεδιασμοί εν τω μεταξύ και στη συγκεκριμένη προγραμματική περίοδο τα έργα που έχουν σχεδιαστεί και προχωρούν είναι τα έργα που σας είπα: του Μετρό, του Μετρό Θεσσαλονίκης,  του Τραμ και άλλες επιμέρους παρεμβάσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν τα συγκεκριμένα έργα.
Τα έργα αυτά αποτελούν ασφαλώς αίτημα των συγκεκριμένων τοπικών κοινωνιών. Θα τα αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε όμως φέτος, ούτε στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ΕΣΠΑ διότι στο ΕΣΠΑ ήδη το 83% των έργων έχει συμβασιοποιηθεί. Επομένως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν περιθώρια. Είναι όμως ένα ζήτημα που πράγματι μας απασχολεί και με απασχολεί προσωπικά».
Με άλλα λόγια, όνειρο ήταν και πάει. Για την ιστορία, η επέκταση του ΗΣΑΠ στα Β. Προάστια προέβλεπε, σε πρώτη φάση, 5 νέους σταθμούς: Στη Κηφισιά (θα ήταν υπόγειος σταθμός), στην Λεωφόρο Τατοΐου, στην Νέα Ερυθραία, στο Καστρί και στο 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών –Λαμίας.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID