EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τον Ιανουάριο οι πρώτες 55.000 θέσεις εργασίας

Τον Ιανουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας για την υποστήριξη περισσότερων από 55.000 νέων σε ηλικία ανέργων, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης.
Πρόκειται για ένα «πακέτο» δράσεων που περιλαμβάνει θέσεις πρακτικής κατάρτισης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών και προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας σε καινοτόμους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και στην αγροτική παραγωγή. Ο υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για την κρίση, παραδέχθηκε ότι «το βαρύ τίμημα της κρίσης, το υφίστανται στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπιχειρηματίες και, κυρίως, οι άνεργοι» και ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τη σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας».
Εκτίμησε, ωστόσο, ότι σταδιακά, με τη λήψη των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί (μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες των εργοδοτικών εισφορών σε βάθος τετραετίας, κατάργηση θεσμικών και διοικητικών εμποδίων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας κ.ά.) «διαμορφώνεται ένα περιβάλλον φιλικό στη δημιουργία απασχόλησης».
Και ότι δεν θα χρειαστούν άλλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα καθώς , όπως είπε, «ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής, δηλαδή η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% την τριετία 2012 - 2014, θα επιτευχθεί πλήρως». «Οσο πιο γρήγορα μπει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη και την απασχόληση, όσο πιο γρήγορα βγούμε από την επιτήρηση, τόσο πιο γρήγορα θα αποκτήσουμε καλύτερες αμοιβές και περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους στη χώρα μας», κατέληξε.
 
πηγή: http://www.imerisia.gr

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID