EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Θεσσαλονίκης: νέα προβλήματα δημιουργούν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του έργου

Μετρό Θεσσαλονίκης: νέα προβλήματα δημιουργούν αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του έργου 
Τα εργοτάξια για άλλη μία φορά έμειναν από υλικά και καύσιμα, οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα διαμαρτύρονται ότι είναι απλήρωτοι δύο μήνες, ο τομέας του αρχαιολογικού αντιδρά στις νέες συμβάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, που άρχισαν από προχθές 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή 150 ατόμων (από τους συνολικά 200) από το σταθμό της Ανάληψης στο δημαρχείο και στη συνέχεια στο σταθμό Πανεπιστημίου, όπου προγραμματίστηκε και σήμερα συγκέντρωση.
«Μόνο υποσχέσεις παίρνουμε», δηλώνει στη «Μ» ο Φώτης Μπέλλος, γ.γ. του σωματείου. Επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις άρχισαν χθες και οι περίπου 600 εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό, ζητώντας να εφαρμοστεί η κλαδική σύμβαση εργασίας σε 30 εργατοτεχνίτες, που επαναπροσλήφθηκαν με τον κατώτατο μισθό της ΕΣΣΕ.
Προχθες έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε τρία εργοτάξια, σήμερα θα συγκεντρωθούν στο σταθμό Αγίας Σοφίας και θα κάνουν πορεία προς το ΥΜΑ-Θ. «Μας δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι δεν θέλουν να γίνει το έργο. Εκτός από τους εργαζόμενους στην πράξη δεν γνωρίζουμε τελικά ποιοι θέλουν να γίνει αυτό το έργο», αναφέρει στη «Μ» ο Δημήτρης Παππάς, αντιπρόεδρος του σωματείου.
Εκτός των παραπάνω προχθές καταψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα δινόταν η δυνατότητα καταβολής προκαταβολής στον εργολάβο σε ποσοστό 10% (είναι στο 6%). Η ρύθμιση αυτή προωθήθηκε από το γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα του εργολάβου. Ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Χρήστος Τσίτουρας θεωρούσε προϋπόθεση την αύξηση της προκαταβολής για τη συνέχιση των εργασιών.

Πηγή: makthes.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID