EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ελλάδα και Ε.Ε. δίνουν ελευθέρας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μακροχρόνια ανέργους;

Ελλάδα και Ε.Ε. δίνουν ελευθέρας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μακροχρόνια ανέργους; Τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους μακροχρόνια ανέργους, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας εξετάζει η κυβέρνηση, την ώρα που προς την κατεύθυνση αυτή προσανατολίζεται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης ο κ. Σταθόπουλος επισημαίνοντας ότι επεξεργάζεται τρόπους προκειμένου να βρεθεί τεχνικά η λύση και να μετακινούνται ελεύθερα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους πολίτες καθώς οι μακροχρόνια άνεργοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 400.000 σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αφορούν τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων έχουν ζητήσει και τα συνδικάτα των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ και τον ΟΣΥ, που διεκδικούν επίσης και την μείωση της τιμής των εισιτηρίων.

Το θέμα εξετάζει και η ΕΕ

Το θέμα, πάντως, απασχολεί και την Ευρωπαίκή Ένωση η οποία εξετάζει την ενεργοποίηση μέτρων στήριξης των ναύλων μεταφοράς, δηλαδή ουσιστικά επιδότηση εισιτηρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το γεγονός προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου κ. Κάλας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπανικολάου.


Η απάντηση του Εσθονού Επιτρόπου ανοίγει τον δρόμο για αξιοποίηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να διεκδικήσει πόρους για στοχευμένες κοινωνικές ομάδες (π.χ. νέοι, νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας). Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παπανικολάου η απάντηση του κ. Κάλας αυξάνει τα διαπραγματευτικά εργαλεία της κυβέρνησης ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση μέτρων ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».
Πηγή: euro2day,gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID