EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Την απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ ζητά Δικαστήριο


 

Την απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ, ζητά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική σχετική διάταξη τού Ν. 3899/2010, που προβλέπει την είσοδό τους στον ασφαλιστικό φορέα, ενώ είχαν πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στην Αγροτική Τράπεζα το 2010. Οι προσλήψεις όμως στην ΑΤΕ ουδέποτε έγιναν, αφού είχαν δρομολογηθεί διαδικασίες αποκρατικοποίησής της.

Προκειμένου λοιπόν να λυθεί το πρόβλημα, οι επιτυχόντες προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ, όπου υπήρχε άμεση ανάγκη προσωπικού, για τη λειτουργία του. Αυτό όμως είχε ως συνέπεια να παραμείνουν εκτός του ΙΚΑ, άτομα τα οποία είχαν ήδη πετύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για πρόσληψη προσωπικού στον ασφαλιστικό φορέα.

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό, του ΙΚΑ, (οι οποίοι όμως δε προσλήφθηκαν ποτέ στο ίδρυμα), προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο Ν. 3899/2010 που προβλέπει τη μετάταξη των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ, είναι αντισυνταγματικός, αφού παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 500 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

Ο δικηγόρος, Φώτης Χατζηφώτης, που χειρίστηκε την υπόθεση ως συνήγορος τού ΙΚΑ, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους αμετάκλητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο δικαστήριο σε ζητήματα αντισυνταγματικότητας νόμων», ενώ επίσης επισήμανε ότι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος, κυρίως σε ότι αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ, επιβάλλουν την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, καθόσον οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αντικαθίστανται, πολύ περισσότερο μάλιστα, καθώς υφίστανται αυτονόητα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα για εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι αν και επιτυχόντες τού ΑΣΕΠ, για δεύτερη φορά μετά τη μη απορρόφησή τους από την ΑΤΕ, ταλαιπωρούνται, χωρίς καμία ευθύνη τους».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID