EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο έξω από την Ελληνική Βουλή


 

Κλειστοί από τις δύο το μεσημέρι είναι και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό και στο Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με την αποχώρηση αρκετών δρομέων, Ελλήνων και ξένων, από το Παναθηναϊκό στάδιο, όπου τερμάτιζαν αφού είχαν πάρει μέρος στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής».

Συνεχίζοντας, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων».

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βρίσκονται στο Σύνταγμα, ενώ 8.000 μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.





Μικρή ένταση επικράτησε περίπου στις 19.30, όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να ρίξει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας.


Λίγη ώρα αργότερα (21.15) δημιουργήθηκε νέα ένταση καθώς η αστυνομία προχώρησε σε μία επιχείρηση-σκούπα και απομάκρυνε τους ολιγοστούς διαδηλωτές από το οδόστρωμα.













Της συγκέντρωσης στην Ομόνοια προηγήθηκαν προσυγκεντρώσεις των εργαζομένων και συνδικάτων στις πλατείες Κάνιγγος, Βάθης, Καραϊσκάκη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

«Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. στους τόπους δουλειάς. Αυτό απαιτεί σχέδιο, οργάνωση, σταθερότητα, υπομονή, επιμονή και ταξική αδιαλλαξία. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση αυτή, να οργανώσουν την πάλη και η μάχη θα είναι σκληρή και αδυσώπητη» τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Ούτε βήμα πίσω από την αρχή που υπογραμμίζει ότι έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τους πλουτοκράτες και τον λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο παραπλανούν συνειδητά. Σπέρνουν αυταπάτες για να παθητικοποιήσουν τον λαό και να τον καταστήσουν έρμαιο των καπιταλιστών-εκμεταλλευτών» υπογράμμισε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.



« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID