EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τραμ Αθήνας: μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης, στα σκαριά 3 νέες επεκτάσεις


Τραμ Αθήνας: μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης, στα σκαριά 3 νέες επεκτάσεις 

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση της επέκτασης του Τραμ της Αθήνας στον Πειραιά. Το μεγάλο αυτό έργο έρχεται να προστεθεί στην λίστα των μεγάλων έργων που έρχεται να «αναχαιτίσει» την μεγάλη κρίση που πλήττει την χώρα εδώ και 5 χρόνια.

Ο προϋπολογισμός του έργου που αγγίζει τα 100εκ.ευρώ είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο έργο Τραμ μετά από εκείνο της βασικής γραμμής των 25χλμ. Με την εκκίνηση της κατασκευαστικής περιόδου το ενδιαφέρον στρέφεται πια στις επεκτάσεις επόμενης γενιάς και που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Τρία είναι τα επόμενα σχέδια της Αττικό Μετρό που πλέον έχει αναλάβει τα έργα του Αθηναϊκού Τραμ:
1.Η επέκταση από το Ελληνικό στην Αργυρούπολη, έργο μικρό και εύκολο με μήκος μόλις 1,1χλμ που όμως θα συνδέσει την παραλιακή γραμμή με τον σταθμό Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στο κοινό να έχει πολύ πιο εύκολη πρόσβαση στα Νότια Παράλια με την γραμμή Βούλα- Αργυρούπολη. Το έργο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2013.

2.Η επέκταση από το Σύνταγμα στην Πατησίων, που θα γίνει στα πλαίσια του rethink Athens ή στα απλά Ελληνικά της πεζοδρόμησης του άξονα της Πανεπιστημίου.  Αρχικά θα φτάσει μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου και αργότερα μέχρι τα Άνω Πατήσια. Η δημοπράτηση θα αργήσει λίγο καθώς θα γίνει σε συνδυασμό με την περίφημη πεζοδρόμηση και λογικά δεν θα είναι νωρίτερα από το 2014.

3.Η επέκταση από το λιμάνι του Πειραιά προς Κερατσίνι, που θα είναι και η πιο «εξελιγμένη» καθώς όπως φαίνεται μεγάλο μέρος της διαδρομής θα γίνει υπόγειο, μετατρέποντας το Τραμ σε «ελαφρύ Μετρό» αντιγράφοντας διαδρομές Τραμ άλλων μεγάλων πόλεων  της Ευρώπης όπως οι Βρυξέλλες. Σπουδαίο έργο σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή αλλά η χρηματοδότηση παραπέμπεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Πέρα από εκεί στην Αττικό Μετρό υπάρχει και το γενικότερο πλάνο των επεκτάσεων όπως το θέτει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας με ριζοσπαστικές γραμμές όπως η Θησέως (Καλλιθέα)-Συγγρού/Φιξ, Σταθμός Λαρίσης-Αμπελόκηποι (μέσω Αλεξάνδρας), επεκτάσεις προς Καλλίπολη και Φρεατίδα κλπ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID