EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπουργείο ΑΝΥΠ: δίνει 36,3 εκ.ευρώ για τις μελέτες της γραμμής 4 και της επέκτασης για Καλαμαριά

 Υπουργείο ΑΝΥΠ: δίνει 36,3 εκ.ευρώ για τις μελέτες της γραμμής 4 και της επέκτασης για Καλαμαριά
Χρήματα αποδεσμεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών προκειμένου να  υποστηρίξει τις μελέτες της Αττικό Μετρό που αφορούν μελέτες για τις μελλοντικές επεκτάσεις των δικτύων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το συνολικό ποσό είναι 36.633.039 ευρώ και θα καλύψει το κόστος ολοκλήρωσης των μελετών που στην Αθήνα αφορούν την νέα γραμμή 4 και στην Θεσσαλονίκη αφορούν την επέκταση προς Καλαμαριά. Αναλυτικά οι πιστώσεις  αφορούν:

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αφορά τις "ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΕΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" και αναλυτικά περιλαμβάνει:
  • Χώρος Εναπόθεσης Συρμών στο τέλος της επέκτασης Εξάρχεια-Γαλάτσι μετά το Σταθμό Άλσος Βεϊκου,
  • Σύνδεση Επεκτάσεων Κηφισίας και Γαλατσίου,
  • Επέκταση Αμαξοστασίου Ελαιώνα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν Γεωλογικές - Υδρογεωλογικές - Γεωτεχνικές Εργασίες Υπαίθρου - Εργαστηριακές Δοκιμές και Γεωτεχνικές Μελέτες - Προγραμματισμός, Επίβλεψη και Αξιολόγηση των Γεωτεχνικών Ερευνών ενώ ειδική έρευνα θα απαιτηθεί για το χώρο επέκτασης του Αμαξοστασίου Ελαιώνα.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφορά τις "Γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες νέων επεκτάσεων του Μετρό της Θεσσαλονίκης" και αναλυτικά περιλαμβάνει:
  • Επέκταση Καλαμαριάς. Μήκος χάραξης 5 χλμ περίπου και 5 σταθμοί.
  • Επέκταση Σταυρούπολης. Μήκος χάραξης 6 χλμ περίπου και 5 σταθμοί.
  • Αμαξοστάσιο Καλαμαριάς. Εμβαδόν περίπου 120 στρέμματα.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν Γεωλογικές - Υδρογεωλογικές - Γεωτεχνικές Εργασίες Υπαίθρου, εργαστηριακές Δοκιμές και Γεωτεχνικές Μελέτες - Προγραμματισμός, Επίβλεψη και αξιολόγηση των Γεωτεχνικών Ερευνών. Ειδική έρευνα θα απαιτηθεί για το χώρο του Αμαξοστασίου στην περιοχή της Καλαμαριάς.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID