EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το Νέο ρυθμιστικό της Αθήνας στην ατζέντα Λιβιεράτου-Σγουρού


 

Κρίσιμα ζητήματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου, τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σε ευρύτερα τμήματα της Μητροπολιτικής Αθήνας, με ιδιαίτερη οξύτητα στις πυκνοδομημένες περιοχές του Κέντρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και συνεργάτες του, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην και η νυν Πρόεδροι του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ), Γιάννης Πολύζος και Βιβή Μπάτσου.

Αποτέλεσμα της διεξοδικής συζήτησης ήταν να υπάρξει συντονισμός δράσεων μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Περιφέρειας Αττικής και ΟΡΣΑ σε θέματα ποιότητας ζωής και χωρικού σχεδιασμού, προκειμένου μέσα στο επόμενο δίμηνο να ολοκληρωθεί μια πρόταση εκπόνησης ενός Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ).

Στόχος του Σχεδίου είναι να δρομολογηθούν δράσεις αντιμετώπισης των κρίσιμων και σύνθετων προβλημάτων αναπτυξιακής υστέρησης, κοινωνικής και οικονομικής συνοχής, περιβαλλοντικής υποβάθμισης και ποιότητας ζωής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Το σχέδιο θα λαμβάνει υπόψη του τόσο τις μεγάλες πολεοδομικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται από την Πολιτεία, όσο εκείνες που προέρχονται από επί μέρους σχεδιασμούς και πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βασίζονται σε σειρά μελετών, καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων που έχουν ήδη εκπονηθεί και κρίνονται ώριμα για υλοποίηση.

Τέλος, συζητήθηκε να συσταθεί σχετική Ομάδα Εργασίας από τους εμπλεκόμενους Φορείς, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρώτο πόρισμα εντός του προσεχούς Νοεμβρίου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID