EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Γραμμή... ΓΕΝΟΠ και από τα συνδικάτα στις συγκοινωνίες


Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς


Κοινό μέτωπο αντίδρασης στα επερχόμενα μέτρα της κυβέρνησης δημιουργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ. Ηδη χθες με τη γραμμή της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών συντάχθηκαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι οποίοι αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων.
Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις, ενώ βρίσκονται ήδη σε συνεννοήσεις με άλλες Ομοσπονδίες.
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν χθες, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες» κάλεσαν τη ΓΣΕΕ να αναλάβει «τις ιστορικές της ευθύνες και την πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Ενώσεων, ώστε να διαμορφωθούν από κοινού οι αναγκαίες παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις για την αποτροπή της λήψης των μέτρων».
Διευκρίνισαν, πάντως, ότι ακόμα και εάν αυτό δεν συμβεί, δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν αδρανείς αλλά θα κινηθούν συντονισμένα με κοινή αγωνιστική πορεία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες, προχωρώντας σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων.
Την ίδια στιγμή, αναβρασμός επικρατεί και στους κύκλους των εργαζομένων στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς και στον σιδηρόδρομο.
Στην αυριανή συνεδρίαση του συμβουλίου των διοικήσεων των σιδηροδρομικών θα συζητηθεί και η πρόταση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και στον σιδηρόδρομο.
Θετικοί στη δημιουργία μίας συντονιστικής επιτροπής αγώνα σε όλες τις συγκοινωνίες εμφανίζονται και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Στο μεταξύ, χωρίς τρόλεϊ θα μείνει αύριο Τετάρτη για έξι ώρες η Αθήνα, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, οι οποίοι πραγματοποιούν εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID