EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Aνησυχία στους εργαζομένους της OA. Mεγάλη κερδισμένη η Aegean

 
Οι εργαζόμενοι, τόσο στην Aegean Airlines, όσο και στην Olympic Air ήξεραν -εδώ και μήνες- για τις συζητήσεις των δυο εταιρειών, αλλά και -εδώ και αρκετές ημέρες- ότι η Aegean εξαγόρασε την Olympic («σας αγοράσαμε», έλεγαν εργαζόμενοι της Aegean, στους συναδέλφους τους της ΟΑ, εδώ και μερικά 24ωρα).
Όπως είναι φυσικό, έντονη είναι η ανησυχία στους εργαζομένους της Olympic Air, καθώς η εταιρεία τους είναι αυτή που εξαγοράζεται από την Aegean και όχι το αντίστροφο. Πόσο μάλλον, για εκείνους που μετακινήθηκαν, το 2009, από την Aegean στην Olympic και κυρίως, αυτοί που είναι διοικητικοί!
H Οlympic Air, στα τέλη του 2011, απασχολούσε 939 άτομα (488 μισθωτοί και 451 πλήρωμα). Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι η τύχη της Olympic Handling, αλλά και της Olympic Engineering, οι οποίες (προς το παρόν) παραμένουν στη MIG.
Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι μεγάλος κερδισμένος είναι η Aegean, η οποία θα είναι ο «απόλυτος κυρίαρχος» της εγχώριας αεροπορικής αγοράς, με ανταγωνιστή πλέον τη Cyprus Airways!
Τώρα, η Aegean δίνει 72 εκατ. για το 100% της Olympic Air, λαμβάνοντας το σήμα και τις άγονες επιδοτούμενες γραμμές της OA, όταν το 2010 – στην αποτυχημένη απόπειρα συγχώνευσης – θα ελάμβανε το 75% της Olympic και θα κατέβαλλε 210 εκ. ευρώ (η MIG θα ελάμβανε 48,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά και τα υπόλοιπα 161,5 εκατ. σε νεοεκδιδόμενες μετοχές της Aegean).
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID