EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΚΤΕΛ: Έκπτωση 7% έως 9% στο δρομολόγιο Θες/νίκη – Αθήνα!

 
Της Βάσως Βεγιάζη
Στη μείωση κατά 7% της τιμής του κανονικού εισιτηρίου απλής μετάβασης, και κατά 9% της τιμής του κανονικού εισιτηρίου με επιστροφή, στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα και το αντίστροφο, προχώρησαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αττικής.
Έτσι, η τιμή του τιμή του κανονικού εισιτηρίου απλής μετάβασης, διαμορφώνεται στα 39 ευρώ από 42 ευρώ, ενώ η τιμή του κανονικού εισιτηρίου με επιστροφή, από τα 65 ευρώ που ήταν μειώθηκε στα 59 ευρώ.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική έχει ως στόχο τη στήριξη της επιβατικής κίνησης, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης έχει συρρικνωθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, κατά 10-15%. Eπιδίωξη αποτελεί η επαναφορά των ΚΤΕΛ στις προτιμήσεις των επιβατών, καθώς ο ανταγωνισμός από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Σε ισχύ το «λαϊκό δρομολόγιο»
Από τις 22 Οκτωβρίου, βρίσκεται σε ισχύ το «λαϊκό δρομολόγιο», στο οποίο, όλοι οι επιβάτες πληρώνουν για εισιτήριο 21 ευρώ. Η εν λόγω τιμή ισχύει για το απογευματινό δρομολόγιο των 16.30, από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστοιχα, των 16.30 από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη.
Πέραν όμως του «λαϊκού δρομολογίου», τα ΚΤΕΛ προχωρούν και σε περαιτέρω μειώσεις τιμών εισιτηρίων, που αφορούν ειδικές ομάδες επιβατών.
Αναλυτικότερα, φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι και άτομα άνω των 60 ετών, πληρώνουν πλέον 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 45 ευρώ για επιστροφή.
Όσον αφορά στους ένστολους, όσοι υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας (στρατιώτες, υπαξιωματικοί, αξιωματικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, αεροπόροι, αγροφύλακες όλων των βαθμών), με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας, πληρώνουν πλέον 30 ευρώ αντί για 42 (έκπτωση 29%) για απλή μετάβαση και 45 ευρώ για επιστροφή αντί για 65 (έκπτωση 31%).
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και οι συνοδοί τους, ανάπηροι κάτοχοι δελτίου αναπηρίας άνω του 67%, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ. πληρώνουν 21 ευρώ για απλή μετάβαση και 42 για επιστροφή.
Παράλληλα, το επιβατικό κοινό δικαιούται έκπτωση 20% στα καταστήματα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθήνας για τα είδη άμεσης κατανάλωσης (καφέδες, αναψυκτικά, φαγητό).

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID