EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας



Επίθεση με πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είναι παρατεταγμένες μπροστά στην είσοδο της ΔΕΘ στην πλατεία Συντριβανίου εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι.
Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση σπρέι.

Νωρίτερα, ένταση πήγε να δημιουργηθεί όταν μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εισέλθουν στη έκθεση από την πύλη της Πλ. ΧΑΝΘ ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στο ίδιο σημείο ομάδα αντιεξουσιαστών έκαψε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ περνώντας μπροστά από την Πλατεία της ΧΑΝΘ πέταξαν καρπούζια στο δρόμο.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οποία συμμετείχε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κάποια στιγμή το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή- Εθν. Αμύνης συναντήθηκαν οι πορείες του ΠΑΜΕ, με μπλοκ αντιεξουσιαστών ...

Μετά από διαπραγματεύσεις της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οπισθοχώρησαν, προκειμένου να περάσει το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν  μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Λίγο μετά τις 20:00 επιδόθηκαν στον υπουργό ΥΜΑΘ τα ψηφίσματα των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΣΥΡΙΖΑ... Παρών στην πορεία ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνολικά, εκτιμάται ότι συμμετείχαν στις πορείες τουλάχιστον 20.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σε άλλο σημείο της πόλης, και οι οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή. Κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ζημιές προκάλεσαν σε γυράδικο...στην οδό Αντιγονιδών.

Εντωμεταξύ, και οι Μοτοσικλετιστές έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Προληπτικές προσαγωγές

Σε 12 προληπτικές προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι "μεσημεριανές" κινητοποιήσεις

Το χορό των κινητοποιήσεων με φόντο της ΔΕΘ άνοιξαν οι ένστολοι (αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί ), οι οποίοι από τις 12 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για τις περικοπές των μισθών τους.

Η συγκέντρωση, η οποία έληξε λίγο μετά τις 14.00, είχε έντονο παλμό, ενώ έγινε και πορεία προς το Μακεδονία Παλάς για να παραδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καραόγλου.

Τα μέτρα ασφαλείας στη συμπρωτεύουσα είναι δρακόντεια, ενώ από τις 14.00 το κέντρο της πόλης θα «κλείσει» για τα αυτοκίνητα. Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας είναι προγραμματισμένο για τις 18.00 στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID