EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θεσσαλονίκη: Κυνηγητό αντιεξουσιαστών - ΜΑΤ. Επεισόδια



Πετροπόλεμος και χρήση χημικών στη Θεσσαλονίκη βράδυ Σαββάτου, πρώτη μέρα της ΔΕΘ.
Μία ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων ξεκίνησε τα επεισόδια έξω από τη Θεολογική Σχολή. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα. Οι νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να εξαπολυθεί κυνηγητό στο δρόμο μπροστά από το πανεπιστήμιο.
Στις 21.40 το βράδυ μερίδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε απορρίμματα και συγκρούστηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν στην πλατεία Συντριβανίου. Την ίδια ώρα, μικροσυμπλοκές στο χώρο του ΑΠΘ, είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την αστυνομία να κάνει εκτενή χρήση χημικών. Μικρή ομάδα κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Εγνατία και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Σε προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τσιμισκή.

Στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίζονται σύμφωνα με πληροφορίες, δυο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Νωρίτερα, ένταση πήγε να δημιουργηθεί όταν μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εισέλθουν στη έκθεση από την πύλη της Πλ. ΧΑΝΘ ωστόσο απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στο ίδιο σημείο ομάδα αντιεξουσιαστών έκαψε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ περνώντας μπροστά από την Πλατεία της ΧΑΝΘ πέταξαν καρπούζια στο δρόμο.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οποία συμμετείχε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κάποια στιγμή το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή- Εθν. Αμύνης συναντήθηκαν οι πορείες του ΠΑΜΕ, με μπλοκ αντιεξουσιαστών ...

Μετά από διαπραγματεύσεις της Αστυνομίας, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οπισθοχώρησαν, προκειμένου να περάσει το μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν  μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Λίγο μετά τις 20:00 επιδόθηκαν στον υπουργό ΥΜΑΘ τα ψηφίσματα των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΣΥΡΙΖΑ... Παρών στην πορεία ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνολικά, εκτιμάται ότι συμμετείχαν στις πορείες τουλάχιστον 20.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σε άλλο σημείο της πόλης, και οι οπαδοί της ομάδας του Ηρακλή. Κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ζημιές προκάλεσαν σε γυράδικο...στην οδό Αντιγονιδών.

Εντωμεταξύ, και οι Μοτοσικλετιστές έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Προληπτικές προσαγωγές

Σε 12 προληπτικές προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID