EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επιχείρηση… πιάστε τους τζαμπατζήδες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς!


 

Την επιχείρηση… πιάστε τους τζαμπατζήδες των Μέσω Μαζικής Μεταφοράς βάχει σε εφαρμογή από σήμερα το υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών.

Με στόχο να έχει μειωθεί μέχρι τέλος του έτους κατά 50% η εισιτηριοδιαφυγή, τα μέτρα σε πρώτη φάση θα εφαρμοστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό της λαθρεπιβίβασης ξεπερνάει το 20%, και χωρίζονται σε άμεσα (εντός του μηνός) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβριου).

Από σήμερα Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα διπλασιαστούν οι έλεγχοι σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Σε ότι αφορά τις οδικές μεταφορές, λεωφορεία και τρόλεϊ, οι έλεγχοι θα ενισχυθούν με την ενεργοποίηση των εθελοντών ελεγκτών και σε συμφωνία με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.

Στο πλαίσιο των μέτρων προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η αγορά εισιτηρίων από τον οδηγό του λεωφορείου και η επιβίβαση από την εμπρόσθια θύρα του οχήματος και η παροχή ενός δωρεάν εισιτηρίου στην επιστροφή 10 ακυρωμένων για να αποφευχθεί το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών. 

Όπως έχει τονίσει ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, αν τα μέτρα αυτά πετύχουν το στόχο τους τότε θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα για να αποφευχθεί μια νέα αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID