EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κλειδώνει η επιμήκυνση



Διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει την επιμήκυνση του προγράμματός της για δύο χρόνια και την περαιτέρω μείωση του χρέους της, ώστε να καταστεί βιώσιμο, μαζί με την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της, έχουν δρομολογηθεί, με χρονικό ορίζοντα το τέλος Οκτωβρίου, όπως προκύπτει και από τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στη Λευκωσία.
Ο ίδιος ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, εξάλλου, ο Γιάννης Στουρνάρας, είπε ότι το ενδεχόμενο επιμήκυνσης είναι "στο τραπέζι".
Αγκάθια στη λύση αυτή παραμένουν η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης για την επιμήκυνση και η εξεύρεση των τρόπων μείωσης του χρέους, για τα οποία διαφωνούν και μεταξύ τους η ευρωζώνη και το ΔΝΤ, καθώς βεβαίως και η συμφωνία με την τρόικα στο πακέτο των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ και η ψήφισή του από το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πηγή: Τα Νέα
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID