EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ανιχνεύει πολιτικούς το ΣΔΟΕ


 

Κάποιοι πολιτικοί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο απολάμβαναν τις θερινές τους διακοπές σε παραδεισένιους (εντός και εκτός Ελλάδας) προορισμούς. Την ίδια στιγμή κάποιοι συμπολίτες τους, έχοντας (;) ορισμένα στοιχεία οικονομικού περιεχομένου, τους κατήγγειλαν ανώνυμα αλλά και επώνυμα στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι έρευνες έχουν προχωρήσει και τουλάχιστον για δύο πολιτικούς τα νέα δεν είναι ευχάριστα...

Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει διαρρεύσει από το ΣΔΟΕ αρκετές μέρες τώρα και αφορά περισσότερους από είκοσι πολιτικούς, πρώην υπουργούς και βουλευτές αλλά και νυν βουλευτές. Ο τρόπος που ζουν αυτοί και οι οικογένειές τους έχει προκαλέσει εντύπωση σε κάποιους, που προφανώς τους γνωρίζουν και παρακολουθούν τον πολυτελή τρόπο διαβίωσής τους. Από τις αρχές του Ιουλίου το e-mail kataggelies@sdoe.gr έχει πάρει φωτιά.

«Μάλιστα, για δύο πολιτικούς τα στοιχεία που έφτασαν αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην περίπτωσή τους, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι, αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα» λέει στην «Espresso» στέλεχος του ΣΔΟΕ και συνεχίζει αναφερόμενος στους καταγγέλλοντες: «Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς».

Ακόμη, το συγκεκριμένο στέλεχος γνωρίζει τη λίστα με τους ελεγχόμενους πολιτικούς, χωρίς μάλιστα να αποκλείει ότι στη λίστα ίσως προστεθούν άλλοι πέντε πολιτικοί, αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους.

Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές, αλλά και νυν βουλευτές ελέγχονται -διακριτικά- για παράνομο πλουτισμό και άλλα οικονομικά εγκλήματα μετά από καταγγελίες σε βάρος τους. Ετσι, από τα τέλη Αυγούστου έχουν ξεκινήσει εξονυχιστικοί έλεγχοι, διασταυρώσεις στοιχείων από τις φορολογικές δηλώσεις και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλαν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχομένων και συσχετίζονται τα ποσά και οι κινήσεις των λογαριασμών αυτών με τα όσα ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες. Φυσικά, το ΣΔΟΕ ελέγχει και τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών προσώπων των καταγγελλόμενων.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν.

Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα όσα αναγράφουν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ελεγχθέντων, οι οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια. Η έρευνα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ολοκληρωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες και μέχρι τότε το ΣΔΟΕ δεν θα έχει κάτι ανακοινώσιμο.

Τέλος, η πληροφορία που είχε δει προ μηνός το φως της δημοσιότητας, ότι μεταξύ των ελεγχομένων είναι και μητροπολίτης της Ελλαδικής Εκκλησίας, δεν επιβεβαιώνεται.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID