EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ραχόι: Μνημειώδης αποτυχία μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ



Θα είναι μνημειώδης αποτυχία μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προειδοποίησε ο  πρωθυπουργό της Ισπανίας  Μαριάνο Ραχόι , ο οποίος τάχθηκε επιτακτικά υπέρ της έκδοσης ευρωμολόγων.  Ανοιχτό είναι κατά τον πρωθυπουργό της Ισπανίας  πάντως το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος για ένα επιπλέον πακέτο στήριξης της χώρας του, εκτός του ποσού έως 100 δισ. ευρώ , το οποίο θα λάβει από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ραχόι,  ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα,  αναμένει τις λεπτομέρειες του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  σχετικά με την αγορά χρέους των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, προτού πάρει  τις  οριστικές αποφάσεις. «Αν πιστεύω ότι είναι καλό για την Ευρώπη ως σύνολο, για το ευρώ [EUR=X]  και για την Ισπανία, θα το κάνω, και αν όχι, δεν θα το κάνω», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός  κατά σ την εφημερίδα της χώρας του ABC.

Ο Μαριάνο Ραχόι επισήμανε ότι για να λάβει η Ισπανία βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ή τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) δεν χρειάζεται να εκπληρώσει περαιτέρω όρους από αυτούς που ήδη εκπληρώνει, σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών της και μείωσης του ελλείμματος.

«Κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι που είπε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι πρέπει να κάνουν οι χώρες για να πάνε στο EFSF ή τον ESM και να επιδιώξουν βοήθεια για τη σταθεροποίηση του ευρώ» τόνισε.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID