EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Και οι εισαγγελείς σε κινητοποιήσεις για τα ειδικά μισθολόγια



Κινητοποιήσεις αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, το οποίο  συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει το ζήτημα των πιθανών περικοπών  στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 στον Άρειο Πάγο, και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους ( 17 Σεπτεμβρίου 2012)  με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και της λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων, κατά το χρόνο των συγκεκριμένων συγκεντρώσεων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε επίσης, σε περίπτωση υλοποίησης περαιτέρω περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, να εισηγηθεί σε Γενική Συνέλευση των μελών της την διακοπή των τακτικών συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων της χώρας κατά τις ώρες 11.00 έως 15.00 μμ, για χρονικό διάστημα που θα αποφασιστεί ειδικότερα, όπως και την «προσαρμογή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, του τρόπου εργασίας των εισαγγελικών λειτουργών στις υφιστάμενες συνθήκες «με βάση αποκλειστικά την παρεχόμενη από την Πολιτεία υποδομή».

Αποφάσισε  επίσης την άμεση  προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και άσκηση των  ενδίκων βοηθημάτων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής δικαστικής προστασίας,  με σκοπό την  παροχή «στους βαλλόμενους δικαστικούς λειτουργούς έννομης προστασίας».

Εντύπωση προκαλεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση εξετάζεται το ενδεχόμενο να  υποβάλλουν τις  παραιτήσεις τους οι  Εισαγγελικοί Λειτουργών όλων των βαθμών, στη διάθεση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, «με σκοπό την εν καιρώ διαβίβαση τους αρμοδίως, αν συγκεντρωθεί αριθμός που υπερβαίνει το 50% των μελών της, σε συνεννόηση με αντίστοιχες πρωτοβουλίες των λοιπών ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο των δικαστικών λειτουργών».
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID