EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Νέα μέτρα: Σύνταξη στα 67 και απολύσεις επίορκων υπαλλήλων


 
Μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει μέτρα 7,5 δισ ενώ μένουν ακόμη μέτρα υψους 4 δισ. ευρώ τα οποία πρέπει να κλειδώσουν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ώστε ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας να παρουσιάσει το τελικό πακέτο των μέτρων στις 8 Οκτωβρίου στο Eurogroup.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το μέτρο της αύξησης του ορίου ηλικίας φαίνεται να έχει "κλείσει" αφού το υπουγείο Οικονομικών το έχει αξιολογήσει και από την αξιολόγηση προκύπτει εξοικονόμηση 1 δις ευρώ κατά τη διετία 2013-2014 αν το όριο αυξηθεί κατά ένα έτος (66 χρόνια) ή 2 δισ. ευρώ αν το όριο αυξηθεί κατά 2 χρόνια. Η τρόικα φαίνεται να συμφωνεί κι έτσι αυτό το μέτρο θεωρείται σχεδόν δεδομένο.

Όσο για το σενάριο της πρόωρης συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων, αυτό εξετάζεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών να ισχύσει υπό τις εξής προϋποθέσεις: Οι προς συνταξιοδότηση δημόσιοι υπάλληλοι να καταβάλουν οι ίδιοι τα δύο χρόνια ασφαλιστικών εισφορών που τους υπολείπονται και να περιμένουν για το εφαπαξ την πάροδο της διετίας. Η σύνταξη αντιθέτως θα καταβάλλεται άμεσα.
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να προτείνει την απόλυση 3.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων έτσι ώστε να ικανοποιήσει και την τρόικα που επιμένει σε απολύσεις. Ωστόσο, ερώτημα παραμένει κατά πόσο το ΔΝΤ θα αποδεχτεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης...

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID