EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ολυμπιακοί 2004: Παρέμβαση εισαγγελέα για το φαγοπότι


 

 Η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι ακριβοπληρωμένες δημόσιες σχέσεις, οι υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή των εγκαταστάσεων, οι υψηλότατες αμοιβές σε πλήθος υπαλλήλων αλλά και οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για το φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με εντολή του εκτελούντος χρέη προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ανδρέα Καραφλού, ανατέθηκε στον εισαγγελέα Σωτήρη Μπουγιούκο η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά τα συνεχή ρεπορτάζ του Star και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας RealNews, ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν έχουν τελεστεί τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος από όσους ενεπλάκησαν στη διοργάνωση των Αγώνων.

Η εφημερίδα Real News σε νέο δημοσίευμα αναφέρεται στην νέα τροπή που παίρνει τώρα η υπόθεση λίγο καιρό μετά την παρέμβαση που είχε κάνει για το μεγάλο σκάνδαλο η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, η οποία είχε τονίσει πως τόσο οι οικονομικές ατασθαλίες όσο και η εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Έργων μετά τους Αγώνες θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από τη δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα είχε πληρώσει ακριβά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το κόστος των οποίων από το αρχικό ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ του αρχικού φάκελου διεκδίκησης των Αγώνων εκτινάχθηκε στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουταλιά… Συμφώνα με το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής που έλεγξε την οικονομική διαχείριση της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» πρόεκυψε ανεξέλεγκτη σπατάλη δημόσιου χρήματος, με απευθείας αναθέσεις προμηθειών εκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες δαπάνες.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID