EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Goldman Sachs: "Πολιτικό ζήτημα η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"



Ως ένα βαθύτατα πολιτικό ζήτημα χαρακτηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η Goldman Sachs, επισημαίνοντας μάλιστα πως συνδέεται με σημαντικό κόστος, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Σε έκθεση με ημερομηνία 17 Αυγούστου 2012, ο οίκος εκτιμά πως όσο η Ευρωζώνη δεν είναι αρκετά εύρωστη να χειριστεί πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από την ελληνική κρίση, είναι σχετικά απίθανο να ληφθεί αποφασιστική δράση κατά της Ελλάδας, εκτός και εάν η ίδια η Ελλάδα αθετήσει μονομερώς τις υποχρεώσεις της.

Η Goldman Sachs εκτιμά πως η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις στην Ελλάδα, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει μετωπική σύγκρουση με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Ευρωζώνης. Από την άλλη ωστόσο, ο οίκος πιστεύει επίσης πως οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής, θα συνεχίσουν να αποδεσμεύουν κεφάλαια για την Ελλάδα υπό τα ισχύοντα προγράμματα, όσο η απόκλιση από τους στόχους παραμένει «αποδεκτή» και η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID