EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Κουβέλης επιμένει να διαφωνεί με την εφεδρεία


Ο Κουβέλης επιμένει να διαφωνεί με την εφεδρεία
Την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία και την ανάγκη για διοικητική μεταρρύθμιση επανέλαβε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει η εργασιακή εφεδρεία καθώς, «όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».
Όπως πρότεινε ο ίδιος, το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση ενώ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων.
Η χώρα, πρόσθεσε, χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική, μέσω της συστηματικής και αντικειμενικής αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους.
Από το μέγαρο Μάξιμου επισημαίνεται πως το μέτρο της εφεδρείας δεν θα εφαρμοστεί στην μορφή που επιχείρησε η κυβέρνηση Παπανδρέου να το εφαρμόσει κάτι που επεσήμανε κα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Μιλάμε για άλλου τύπου εφεδρεία. Όχι για την εφεδρεία που είχε εφαρμοστεί πριν. Άρα, μιλάμε για εντελώς νέου τύπου εφεδρεία», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα.
Το μέτρο περιλαμβάνεται στο πακέτο των 11,5 δις ευρώ και αναμένεται να εφαρμοστεί από το 2013. Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, η εφεδρεία θα αφορά 35.000 δημόσιους υπάλληλους. Προτεραιότητα θα έχουν οι εργαζόμενοι σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται και όσοι βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα επιλεγούν θα τίθενται σε εφεδρεία για τρία χρόνια, λαμβάνοντας το 65% του μισθού τους.
Από την εφεδρεία θα εξαιρεθούν, οι υπάλληλοι που υπόκεινται στο παλιό καθεστώς μονιμότητας, καθώς και όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Υπάρχει, επίσης, η σκέψη στο μέτρο να ενταχθούν και οι περίπου 3 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID