EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι φαρμακοποιοί κόβουν από σήμερα την πίστωση



Οι φαρμακοποιοί σε αρκετούς νομούς της χώρας κόβουν από σήμερα την πίστωση ζητώντας να καταβληθούν οι οφειλές του οργανισμού με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους.

Στην κινητοποίηση μετέχουν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, ενώ ήδη στην Εύβοια και τη Φλώρινα έχουν σταματήσει από τις 10 Αυγούστου τη χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους χωρίς μετρητά.

Οι ανεξόφλητες οφειλές του ΕΟΠΥΥ για ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον Μάιο ανέρχονται σε 117 εκατ. ευρώ και για τον Ιούνιο σε άλλα 145 εκατ. ευρώ και προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα, που -όπως τονίζουν- έχουν ήδη επιβαρυνθεί και με τα συσσωρευμένα χρέη των ταμείων τα 2 προηγούμενα χρόνια, ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Στις 25 Αυγούστου εάν δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις οφειλές του 2012, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συγκαλέσει γενική συνέλευση και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γενικευθούν οι κινητοποιήσεις στον κλάδο από την 1η Σεπτεμβρίου
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID