EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καλά κρατούν οι πωλήσεις premium και πολυτελών αυτοκινήτων στη χώρα μας

Μικρή μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σημειώθηκε τον πρώτο μήνα της χρονιάς, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που δημοσιεύει η Καθημερινή, τον Ιανουάριο πουλήθηκαν 5.748 επιβατικά αυτοκίνητα σε όλη την χώρα. Εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα κυμανθεί γύρω στα 5.760 αυτοκίνητα, όταν προστεθούν και τα αυτοκίνητα που αφορούν μερικούς διαγωνισμούς. Σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,5%.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι την υψηλότερη επίδοση στην ελληνική αγορά σημείωσε η Toyota. Η ιαπωνική μάρκα πούλησε 831 καινούργια αυτοκίνητα που ανήκουν στην πολυπληθή γκάμα της. H Toyota σύντομα θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του RAV- 4.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα των πωλήσεων κατέλαβε η γερμανική φίρμα Opel, η οποία διέθεσε 537 αυτοκίνητα και λανσάρει αυτή την περίοδο τη νέα γενιά του Astra. Η τριάδα κλείνει με μια γαλλική μάρκα την Peugeot. Η επίδοση της είναι 497 αυτοκίνητα. Η Peugeot λανσάρει το ανανεωμένο 208.
H Nissan βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής λίστας με 400 πωλήσεις. Ακολουθούν, VW 391, Suzuki 374, Ford 339, Citroen 274, Renault 232 και Fiat 228 μονάδες κ.α.

Τα μεγάλα «πορτοφόλια»

Η πρώτη μάρκα στην άτυπη premium κατηγορία είναι η BMW, η οποία διέθεσε 219 πολυτελή αυτοκίνητα. Η Volvo κατατάχθηκε στη δεύτερη θέση με 201 πωλήσεις. Ακολουθήσαν η Audi με 158 πωλήσεις και την άτυπη κατάταξη των πολυτελών αυτοκινήτων κλείνει η Mercedes που ταξινόμησε 99 αυτοκίνητα.

Πουλήθηκαν όμως και 14 αυτοκίνητα ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν 7 Land Rover, 3 Lexus, 3 Jaguar και 1 Porsche.

Αν και σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα δεν μπορεί να γίνει εν τούτοις dealers πολυτελών και premium αυτοκινήτων σημειώνουν ότι για τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές.

Σημειώνεται ότι το 2015 η Mercedes είχε μερίδιο της ελληνικής αγοράς 4,7% με πάνω από 3.500 ταξινομήσεις, η BMW 4%, η AUDI 3,5% και η Volvo 2,8%. Παράλληλα ταξινομήθηκαν 20 Porsche και 6 Jaguar.

Ακολουθούν τα αναλυτικά στοιχεία του 2015 που εξέδωσε ο ΣΕΕΑ







πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID