EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε εξέλιξη ένας απίστευτος media war

Ένας απίστευτος πόλεμος επιχειρηματικού και πολιτικού χαρακτήρα, παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή και την πρόθεση της κυβέρνησης να «καθαρίσει» το τηλεοπτικό τοπίο. Ή κατ’ άλλους να δημιουργήσει ένα δικό της σύστημα διαπλοκής. Οι τέσσερις άδειες που μπορεί να γίνουν και περισσότερες, οι συνομιλίες κάτω από το τραπέζι, οι… Παππα-τζήδικες υποσχέσεις σε συγκεκριμένους βαρόνους των media, οι απειλές κατά άλλων για φυλακίσεις και άλλα τέτοια βρόμικα παιχνίδια δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό.

Αν κάποιος γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια τι παίζεται και ποιος είναι ο ρόλος των Συριζαίων σ’ αυτό το παιχνίδι, θα σιχαινόταν και την Αριστερά που ψήφισε και τις αξίες που δήθεν πρεσβεύει. Το ηθικό πλεονέκτημα είναι όχι απλά μύθος και μια απίστευτη κοροϊδία για τους χαχόλους που πάνε και ψηφίζουν τρώγοντας κανονικά σανό αλλά και η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων 40 ετών.
Τα λεφτά είναι πολλά, και τα φανερά και αυτά που δίνονται κάτω από το τραπέζι. Αλλά κυρίως είναι η δίψα για εξουσία και η δύναμη που δίνει (ή η αίσθηση της παντοδυναμίας) ένα τηλεοπτικό κανάλι ή ένα εκδοτικό μαγαζί.

Η πλάκα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τα συστήματα διαπλοκής και τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, όχι μόνο συνομιλεί μαζί τους αλλά έχει κάνει και συμφωνίες πίσω από τις κουρτίνες για το πώς θα μοιράσει την πίτα. Με το αζημίωτο βεβαίως…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το Antinews, συγκεκριμένος υπουργός της κυβέρνησης, πρωτοκλασάτο όνομα, έχει υποσχεθεί σε μιντιάρχες ότι θα βάλει φυλακή έναν ισχυρό παίκτη του κλάδου ώστε να ξεκινήσει μετά το μοίρασμα των ιματίων του. Άλλες πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι στο κόλπο των τηλεοπτικών αδειών επιχειρεί να μπει μεγαλόσχημος εφοπλιστής και επιχειρηματίας με σοβαρές εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη.

Λέγεται ότι είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση στον διαγωνισμό που θα γίνει για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και είναι πρόθυμος να ρίξει πολλά χρήματα προκειμένου να κτίσει γύρω του ένα τείχος προστασίας από τις διώξεις. Το έχει ήδη ξεκινήσει άλλωστε με εφημερίδες και ραδιόφωνα αλλά τώρα είναι έτοιμος να εισβάλει και στο χώρο της τηλεόρασης.

Στο επίκεντρο του πολέμου που διεξάγεται στο χώρο των media βρίσκονται δύο κανάλια. Το Mega και ο Σκάι.

Στο πρώτο οι κύριοι μέτοχοι είναι τρεις. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Φώτης Μπόμπολας και ο Σταύρος Ψυχάρης. Εδώ και μήνες γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ στην οποία δεν θέλει να συμμετάσχει ο Μπόμπολας και αδυνατεί να το πράξει ο Ψυχάρης.
Ωστόσο, μέχρι τις αρχές Μαρτίου η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την περασμένη Δευτέρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι πληροφορίες λένε ότι στο «κόλπο» θα μπει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων και ο Δ. Μάρης που ασχολείται με το διαδικτυακό στοίχημα μέσω της εταιρείας Στοίχιμαν και είναι συνέταιρος με τον Μπόμπολα. Μυστήριο παραμένει τι θα κάνει ο Ψυχάρης. Άλλοι λένε ότι δεν μπορεί να βρει τα χρήματα να μπει, άλλοι ότι πούλησε ακίνητα και μετοχές που είχε στην εταιρεία Κέκρωψ.

Πληροφορίες από την πιάτσα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διώξει τον Ψυχάρη από τον χώρο. «Θέλουν να τον τελειώσουν στο Μαξίμου», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει, αν και με πολλά προβλήματα υγείας, σε συνεργάτες του «εγώ γεννήθηκα δημοσιογράφος και θα πεθάνω πάνω στο γραφείο, όχι κάτω από αυτό».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Παππάς και συγκεκριμένα «τζιμάνια» της δημοσιογραφικής πιάτσας που έχουν μυριστεί χρήμα και εξουσία, έχουν πείσει τους υπόλοιπους εκδότες ότι ο Ψυχάρης τελειώνει και θα έρθει η στιγμή που οι υπόλοιποι θα μοιραστούν το «μαγαζί» του. Και δεν εννοούν μόνο το Mega αλλά και τον ΔΟΛ, των Νέων, του Βήματος και των δεκάδων περιοδικών.

Ακούγεται στην αγορά ότι το παιχνίδι επιχειρείται να μοιραστεί ως εξής: Στο Mega ισχυρός άνδρας να είναι ο Βαρδινογιάννης, μάνατζερ να αναλάβει ο Φιλιππόπουλος. Στις εκδόσεις, δηλαδή στις εφημερίδες τον πρώτο λόγο να έχει ο Μπόμπολας ο οποίος θα θελήσει να «αρπάξει» και τον ΔΟΛ σε περίπτωση που ο Ψυχάρης δεν μπορέσει να κρατήσει το μαγαζί του. Στα διαδικτυακά θα αναλάβει ο Μάρης που έχει γνώση και του Στοιχήματος το οποίο μέσω ιντερνέτ αποδίδει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σε ό,τι αφορά τον Σκάι, η πρόθεση της κυβέρνησης να πάει σε τέσσερα κανάλια, ουσιαστικά πετάει έξω το κανάλι του Φαλήρου, το Ε και το Μακεδονία του Κυριακού. Ο Αλαφούζος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει «θα το τσακίσω το κ….ο», αναφερόμενος βεβαίως σε συγκεκριμένα πρόσωπα στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός του που δεν πάει καλά, είναι και η προσπάθεια που βλέπει ο ίδιος να του κλείσουν το κανάλι, να του αφαιρέσουν την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Λέγεται ότι στο Φάληρο ετοιμάζονται για πόλεμο διαρκείας με την κυβέρνηση. Δεν θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί τον Τσίπρα και τον Παππά καθώς ακόμη και στην Κύπρο θα πάνε προκειμένου να εκπέμπουν ελεύθερα και να τσακίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μέσα σε όλα αυτά νέοι παίκτες, παλιοί δημοσιογράφοι ή επιχειρηματίες που έγλειφαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζονται να μπουν στο παιχνίδι με προφανή σκοπό να στηρίξουν το σύστημα Τσίπρα που καταρρέει.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει χαμός λένε όσοι γνωρίζουν το χώρο των media και υπενθυμίζουν με νόημα ότι οι καναλάρχες και εκδότες χρωστάνε κοντά στο 1 δις ευρώ στις τράπεζες, από κανονικά δάνεια ή θαλασσοδάνεια πολλών ετών. Η κυβέρνηση έχει πολλά ράμματα για τη γούνα τους, τους εκβιάζει με ελέγχους, με ποινικές διώξεις, με ΣΔΟΕ ή με τις τράπεζες. Κάποιους τους έχει καλμάρει, γι΄ αυτό κι αν δείτε τις εφημερίδες τους, έχουν καταντήσει οι «Πράβντες» της Κουμουνδούρου. Άλλους θέλουν να τους τιθασεύσουν με εισαγγελέα. Θα δούμε πολλά, να είστε σίγουροι.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID