EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το απόγειο της κρίσης στην Κρήτη: Προς πώληση 750 ξενοδοχεία στο νησί

Η κρίση έχει πλήξει όσο κανένα ίσως άλλο νησί την Κρήτη: Ένα σίγουρα από τα ωραιότερα της Ελλάδας, αφού συνδυάζει την ομορφιά της Ευρώπης με τον εξωτισμό της Αφρικής. Παρότι πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της γηραιάς ηπείρου, άλλωστε είναι ο τελευταίος “κρίκος” της, ο πρώτος σύνδεσμος με τη “μαύρη ήπειρο”, τα πράγματα είναι τραγικά.

Οι ιδιοκτήτες σχεδόν 750 ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην κρίση, αλλά και στο βάρος του υπέρογκου δανεισμού και της κρατικής, επιδοτούμενης, επιχειρηματικότητας των προηγούμενων χρόνων, με αποτέλεσμα να πωλούν τις επιχειρήσεις τους.

Πρόκειται, από μικρές μονάδες επιπλωμένων διαμερισμάτων ή ξενοδοχεία 20-30 κλινών, μέχρι ξενοδοχεία πολυτελείας εκατοντάδων κλινών. Ακόμα και κτισμένα την τελευταία δεκαετία.

Αναζητώντας τις αγγελίες, το candianews.gr που έχει και το ρεπορτάζ, εντόπισε την πώληση μερικών μεγάλων και «ιστορικών» ξενοδοχείων της Κρήτης. Το μεγαλύτερο τίμημα πώλησης φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πολλές άλλες γνωστές μονάδες πωλούνται από 30-40 εκατ. μέχρι και 55 εκατ. ευρώ.

Μόνο σε ένα μεσιτικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κι έχει γραφείο στο νησί, υπάρχουν 551 αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων στην Κρήτη.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID