EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ. Είχε αναλάβει και την ευθύνη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2014 .

Με προκήρυξη-κείμενο 32 σελίδων, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας, που είχε σημειωθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Η προκήρυξη υπήρχε στο USB stick που βρέθηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κλειστό φάκελο σε ΚΑΦΑΟ στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη και Σμολένσκυ στον λόφο του Στρέφη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι στον ΔΟΛ από άγνωστο, που ενημέρωνε πως έχει τοποθετηθεί προκήρυξη, σηματοδοτώντας συναγερμό στην Ασφάλεια.

Ο φάκελος είχε μεταφερθεί κλειστός στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς εξέταση και περαιτέρω επεξεργασία στοιχείων που θα μπορούσαν να εντοπιστούν, όπως αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη στον ΣΕΒ είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία του κτιρίου, στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και στα γύρω κτίρια. Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και "Το Βήμα".

Η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013, την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού τον Ιούνιο του 2013, αλλά και την ευθύνη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2014.





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID