EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο για φοροδιαφυγή & ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου, από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ, που αφορά σε υπόθεση φοροδιαφυγής προ 16 ετών, όταν, όπως καταγγέλθηκε, ο κ. Μητρόπουλος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή, με την φοροδιαφυγή να αγγίζει τις 440.000 ευρώ.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι με τις προσαυξήσεις, το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος είναι περίπου τα διπλάσια.

Η υπόθεση άρχισε να «ξετυλίγεται» όταν δύο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο, ότι δεν τους δεν τους απέδωσε την αμοιβή που τους αναλογούσε για το χειρισμό της σχετικής υπόθεσης, προ 16 ετών, και από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές προσπαθήσει να αντικρούσει την ορθότητα των καταγγελιών, με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΟΥ, τα οποία απορρίφθηκαν.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης τον Σεπτέμβρη, ήταν και αυτή που ουσιαστικά οδήγησε εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητρόπουλο, αν και ο ίδιος, με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του, είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά «πολιτική δίωξη».


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID