EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επανέρχεται στο τραπέζι το Grexit

«Κάποιοι που το καλοκαίρι ετοίμαζαν το Grexit, σήμερα μ’ αυτή την κρίση (σ.σ. την προσφυγική) αποδεικνύεται πόσο ανόητοι ήταν. Αν επιμείνουν στο Grexit αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ανόητοι αλλά και επικίνδυνοι». Αυτά είπε ο πρωθυπουργός στο τέλος της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τι προκύπτει απ’ αυτή τη συγκεκριμένη αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Προκύπτει ότι το σενάριο της εξόδου από το ευρώ παραμένει στο τραπέζι. Διαφορετικά δεν είχε κανένα λόγο να το πει αυτό ο πρωθυπουργός αν δεν εξακολουθούσε να συζητείται στο παρασκήνιο. Είναι προφανές επίσης ότι ο Τσίπρας «απευθύνεται» στον γερμανό υπουργό οικονομικών Σόιμπλε, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αποκαλύψεις Σόιμπλε ότι το καλοκαίρι οι ομόλογοί του των 15 χωρών της ευρωζώνης ήταν υπέρ του σχεδίου εξόδου από το ευρώ και μόνο οι Γάλλοι και οι Ιταλοί αντέδρασαν.
Από όλα αυτά όμως το συμπέρασμα είναι ότι ο Τσίπρας (μαζί με τον Καμμένο) που ισχυρίζεται ότι υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, το χειρότερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μια «τρύπα στο νερό» από την άποψη της διαπραγματευτικής του επιτυχίας αν ο στόχος όπως διατείνεται ήταν να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ καθώς όπως λέει τα μέτρα του μνημονίου δεν τα πιστεύει.
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι η Ελλάδα να εξακολουθεί να παραμένει στα μνημόνια, να έχει υπογράψει βαρύτατες δεσμεύσεις για τα επόμενα τρία χρόνια και ο κατά τ’ άλλα βασικός στόχος της αποφυγής της εκδίωξης από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να μην έχει επιτευχθεί. Τουναντίον είναι και πάλι παρών.
Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Τσίπρας παριστάνει το «Ρομπέν των φτωχών» και σηκώνει τους τόνους κατά της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για να δεχτεί όλα τ’ άλλα και με αβέβαιο το μέλλον ότι η κατρακύλα θα σταματήσει εδώ. Ο Τσίπρας χρεώνεται με την ιστορική ευθύνη για το στρώσιμο του δρόμου ενός διαρκούς διλήμματος μεταξύ μνημονίων διαρκείας ή Grexit.
Οφείλει να δώσει καθαρές εξηγήσεις και απαντήσεις στον ελληνικό λαό τι εννοεί με την αποστροφή του ότι κάποιοι ακόμη και σήμερα επιμένουν στο Grexit. Δεν υποτίθεται ότι αυτό το είχε αποτρέψει με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID