EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποιος είναι ο νέος σταθμός του Μετρό, «Στάση Μουσείο»;

Η Αθήνα για τους περισσότερους από εμάς είναι μία άσχημη πόλη. Σταλινικής αισθητικής, γεμάτη τσιμέντο, με ελάχιστα από τα παλαιά αρχοντικά και νεοκλασικά της, με δρόμους απαράδεκτους και κίνηση, αρκετή κίνηση. Για όσους όμως την ξέρουν πραγματικά η Αθήνα μπορεί να είναι μία πραγματικά όμορφη πόλη.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Αυτά όμως που την ομορφαίνουν είναι κρυμμένα. Είναι «καταχωνιασμένα», είναι διάσπαρτα και ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά μόνο σε αυτούς που δύνανται και έχουν την όρεξη να τα ανακαλύψουν. Από εκεί και έπειτα όμως ο Αθηναίος που επισκέπτεται πόλεις ευρωπαϊκές, πόλεις πρώην αυτοκρατορικές και πόλεις μεγαλουπόλεις, για δύο πράγματα μπορεί να υπερηφανευτεί. Για την Ακρόπολη και… το Μετρό της Αθήνας.

Ναι το Μετρό μας είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών υπογείων σιδηροδρόμων όντας καθαρό, απλό, εξυπηρετικό και φυσικά με άριστη λειτουργία. Γι αυτό και επεκτείνεται συνεχώς. Έτσι αυτές τις ημέρες μάθαμε, χωρίς καμμία επίσημη ανακοίνωση, μόνο από τους περαστικούς πως «φυτρώνει» άλλη μία στάση, κάπου εκεί ανάμεσα σε Ομόνοια και Βικτώρια. Κόσμος και κοσμάκης περνάει και την κοιτά. Την επεξεργάζεται, την προσέχει, ενώ άλλοι την προσπερνούν περιμένοντας να την χρησιμοποιήσουν. Κι όμως δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Όσο κι αν θέλεις, όσο κι αν δεν θέλεις, σταθμός του Μετρό με το όνομα Μουσείο δεν πρόκειται να ανοίξει (εάν έχεις άλλη πληροφόρηση μπορείς να μου το πεις). Στο ύψος της Τοσίτσα λοιπόν έχει στηθεί μία replica πινακίδας σταθμού του Μετρό, ως μία καλλιτεχνική εγκατάσταση στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Reality Through Fiction της Σχολής Καλών Τεχνών.

Το project θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το athenstransport.com στο σημείο αυτό υπήρχε πλάνο για την κατασκευή στάσης Τραμ στην επέκταση προς την Πλατεία Αιγύπτου, όπως αυτό είχε προταθεί στο Rethink Athens. Το έργο όμως κρίθηκε τελικά παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας τον περασμένο Ιούνιο.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID