EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στη ΝΔ επέλεξαν την εταιρεία με τα ίδια κριτήρια που διοικούσαν τη χώρα: Ο κολλητός και ο γνωστός....

Το φιάσκο της εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι η υπόθεση της Info – Solutions αλλά της ΚΕΦΕ που την επέλεξε
 
Σε «δωμάτιο πανικού» η Νέα Δημοκρατία.
 
Η πέτρα του σκανδάλου μία άγνωστη εταιρεία πληροφορικής, η οποία έγινε γνωστή με το χειρότερο τρόπο, προκαλώντας όμως πολιτικό «σεισμό» στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το φιάσκο της εκλογικής αναμέτρησης δεν είναι η υπόθεση της Info – Solutions αλλά της ΚΕΦΕ που την επέλεξε.
 
Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό είναι καθαρά πολιτικό.
Η εταιρεία πληροφορικής που έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά για την ανάληψη και υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας ήταν μια σοβαρή δουλειά.
 
Ήταν ένα σημαντικό και δύσκολο έργο το οποίο ήταν αδύνατο να εκτελεστεί από την εταιρεία.
 
Το bankingnews μίλησε με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πληροφορικής και μας ανέφεραν ότι δεν την είχαν συναντήσει στον επαγγελματικό στίβο.
Πρόσθεσαν ότι η εταιρεία έγινε γνωστή με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας, η οποία να σημειωθεί δεν είχε στο ενεργητικό έργα τόσο σημαντικά στο παρελθόν.
 
Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν ήταν μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ).
 
Τα κριτήρια για να γίνει κάποιο μέλος στο ΣΕΠΕ είναι απλά για μια εταιρεία που πραγματικά φιλοδοξεί να είναι στον κλάδο της πληροφορικής.Ένα από τα κριτήρια είναι οι τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει, ο αριθμός προσωπικού που απασχολεί και ποια είναι τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων.
 
Το μόνο κριτήριο που άλλαξε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ήταν ο ετήσιος τζίρος, ο οποίος να σημειωθεί μειώθηκε στις 50.000 ευρώ το χρόνο από 250.000 που ήταν προ κρίσης.
 
Η εταιρεία Info – Solutions δεν ήταν σε καμία λίστα των επιχειρήσεων του κλάδου πληροφορικής, έτσι δεν είχε όλα τα εχέγγυα και κυρίως ότι ήταν σε θέση να αναλάβει ένα τόσο σοβαρό έργο.
Το εκπληκτικό είναι ότι η εταιρεία δεν έκανε κανένα δοκιμαστικό test πριν την κρίσιμη ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών αφήνοντας στη τύχη του, την όλη διαδικασία.
 
Η αναβολή της διαδικασίας των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας είναι μια πολιτική πράξη.
 
Η επιλογή της εταιρείας έγινε με βάση την προσφορά που έδωσε που ήταν η πιο χαμηλή ενώ δεν αξιολογήθηκε από τους αρμόδιους οι τεχνικές υποδομές της εταιρείας.
Άρα η επιλογή της εταιρείας έγινε με τα γνωστά κομματικά κριτήρια
 
Όμως πριν γίνει η τελική επιλογή η αρμόδια επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, είχε απευθυνθεί στην εταιρεία Singular Logic η οποία όμως έδωσε αρνητική απάντηση στο σχετικό αίτημα για τη διοργάνωση της εκλογικής αναμέτρησης.
 
Η εταιρεία συμμετέχει μόνο σε Εθνικές εκλογές και για το λόγο αυτό δεν ήθελε καμία εμπλοκή σε εσωκομματικές εκλογές.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης με δηλώσεις του έβαλε στο «κάδρο των ευθυνών, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με την εταιρεία που ανέλαβε τη διεξαγωγή των εκλογών αλλά και για τις επιλογές προσώπων όπως αυτή του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Συγκεκριμένα, ο μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε ότι όταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είχε φέρει εις πέρας εργασίες όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση.
Πρόσθεσε ότι «και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία.
Γιατί εκπλήσσονται τώρα;».
 
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απάντησε άμεσα μέσω συνεργατών του «όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού.
Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά».

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID