EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η (μυστήρια) εταιρία που καλύπτει η Σαββαΐδου

Στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται από τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, στο πλαίσιο της οποίας έχει κληθεί ως «ύποπτη» η Κατερίνα Σαββαΐδου, μέχρι πρότινος γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, βρίσκεται η εταιρία Gennet Α.Ε. Στην εν λόγω εταιρία έχει επιβληθεί το πρόστιμο ύψους 78.000.000 ευρώ, για το οποίο η κυρία Σαββαΐδου έδωσε εντολή να επανεξεταστεί, ουσιαστικά παγώνοντας το! Το αποτέλεσμα ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η Gennet Α.Ε. ωστόσο δεν είναι μια… απλή εταιρία! Προήλθε από τη ΝΑΜΑΚΟ Α.Ε. (το όνομά της προέρχεται από τα αρχικά των τριών ιδιοκτητών, των Νάνου, Μαρτίνη και Κόκκαλη)το 2004. Κύριος μέτοχός της είναι ο Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, ο οποίος το 2004 προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών από τον όμιλο Intracom. Η Gennet Α.Ε. (General Network for Trade and Services) το 2004 είχε κύκλο εργασιών 30.000.000 ευρώ και συμμετείχε σε κοινοπραξία, η οποία είχε αναλάβει το έργο προσαρμογών (overlays) του ΟΑΚΑ.

Στην υπόθεση για την οποία της επιβλήθηκε το πρόστιμο η εταιρία εμφανίζεται να αγοράζει ακατέργαστο καπνό από εταιρία στην Καβάλα, ενώ την ίδια ημέρα πουλάει κατεργασμένο καπνό σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με ποσοστό 10% πάνω από την τιμή αγοράς. Το εντυπωσιακό είναι πως οι τρεις ιδιοκτήτες της εταιρίας, οι Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, Αλέξανδρος Μαρτίνης και Δημήτρης Κλώνης, ήταν πρόσωπα εναντίον των οποίων είχαν επιβληθεί το 2013 περιοριστικά μέτρα με τις διατάξεις του νόμου 2523/1997, τα οποία ωστόσο ήρθησαν λίγους μήνες μετά την επιβολή τους.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα η μεσολάβηση της Gennet Α.Ε. όχι μόνο δεν εξηγείται λογικά, αλλά φέρεται, λόγω της διαφοράς τιμής στην πώληση των καπνών, ότι έβλαπτε τις δύο άλλες οικογενειακές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην υπόθεση. Οπως φαίνεται, η υπόθεση έχει «πολύ ψωμί»!







πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID