EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Ξέσπασε η ΑΕΚ μετά την ήττα απ'τον Ολυμπιακό. Η Ένωση επικράτησε 5-1 του Ηρακλή στο ντεμπούτο του Μανωλά στον πάγκο της και πάει με ανεβασμένο το ηθικό στο ντέρμπι με Παναθηναϊκό.

Συνήλθε η ΑΕΚ απ'την 4άρα που έφαγε στο Καραϊσκάκη, αφού επικράτησε 5-1 του Ηρακλή, παίζοντας με πολύ όρεξη και πάθος, αλλά έχασε τον Αραβίδη, ο οποίος αν δεν επανέλθει, θα είναι μεγάλη απώλεια ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

  Μέσα Βάργκας-Κολοβέτσιος...

Με δύο αλλαγές παρέταξε ο Στέλιος Μανωλάς την 11άδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή σε σχέση με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Κολοβέτσιος, όπως και ο Βάργκας στη δεξιά πτέρυγα. Κατά άλλα το σχήμα παρέμεινε ίδιο. Ο Μπαρόχα υπερασπίστηκε τα δοκάρια της Ένωσης, την αμυντική τετράδα συμπλήρωναν οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος και Ντίντακ με ανασταλτικούς μέσους μπροστά τους, τον Σιμόες με τον Γιόχανσον. Πίσω απ'τον μοναδικό προωθημένο Αραβίδη, πλαισιώθηκαν ο Μάνταλος με τον Μπαρμπόσα (αριστερά).
 
Mε δύο αλλαγές και ο «γηραιός»

Όσον αφορά το σχήμα του Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος επιφύλαξε δύο διαφοροποιήσεις στην 11άδα σε συνάρτηση με τη διάταξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτουλίδης πήρε τη θέση του Ιντζόγλου, όπως και ο Τσιλιανίδης του Μπουλούτ. Ο Περνίς υπερασπίστηκε τα δοκάρια των Θεσσαλονικέων, την αμυντική τετράδα σχημάτισαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι και Σαραμαντάς. Πορτουλίδης και Μακρής ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων. Ο Πασάς έπαιξε αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Κυριακίδης, επιτελικός ο Τσιλιανίδης και επιθετικός ο Βέλλιος.

Επιτέλους φάνηκε η δουλειά του Δέλλα

Στο πρώτο παιχνίδι στη μετά Δέλλα εποχή, η ΑΕΚ ακολούθησε τη συνταγή παιξίματος του πρώην τεχνικού της. Η Ένωση απ'το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε να ανοίξει την άμυνα του Ηρακλή απ'τα άκρα, κυρίως με μπαλιές των Μπαρμπόσα-Γκάλο. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν όρεξη και ενθουσιασμό στο χορτάρι, περιορίζοντας τους φιλοξενούμενους σε καθαρά παθητικό ρόλο.
 
Ξέσπασμα με... κλειστά μάτια!

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 5' με σουτ εκτός περιοχής του Αραβίδη στην κίνηση, ενώ στο 16', η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Γκάλο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Ένωση ξέσπασε! Ίσως να την βοήθησε η ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με την είσοδο της Original, η οποία μέχρι το 20ο λεπτό καθόταν εκτός σταδίου, διαμαρτυρόμενη για το μέτρο της κάρτας φιλάθλου. Στο 31' ο Μπαρμπόσα έβγαλε μαγική σέντρα από αριστερά, ο Βάργκας πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας του «γηραιού» και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0, το οποίο προήλθε μετά από μαγική συνεργασία των γηπεδούχων. H φάση ξεκίνησε απ'το κέντρο, με τον Μάνταλο να μοιράζει στον Βάργκας, εκείνος έβγαλε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή τον Αραβίδη με τον τελευταίο να ευστοχεί με το αριστερό. Ο πανηγυρισμός του όμως ήταν αυτός που κέντρισε το ενδιαφέρον, αφού ο επιθετικός της Ένωσης έκλεισε τα μάτια προς το πέταλο των οργανωμένων, στους οποίους αφιέρωσε το τέρμα.
 
Μαγεία στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έχασε τον Αραβίδη λόγω τραυματισμού. Παρά την είσοδο του Κρισάντους, ο οποίος δεν την ακούμπησε για μία ακόμη φορά, ο ρυθμός της Ένωσης δεν έπεσε. Ίσα, ίσα που οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να είναι δημιουργικοί και ορεξάτοι για περισσότερα γκολ. Στο 60' ο Βάργκας αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Γκάλο από δεξιά για το 3-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα μία αμυντική χαλάρωση των γηπεδούχων έφερε τη μείωση για τον «γηραιό», με ωραίο πλασέ του Βέλλιου στην κλειστή γωνία του Μπαρόχα.

Οι ελπίδες των φιλοξενούμενων για ανατροπή αναπτερώθηκαν αλλά κόπηκαν κατευθείαν μετά από μερικά λεπτά. Στο 67' ο Μπαρμπόσα έπιασε μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό του Ηρακλή και κατέληξε στα δίχτυα του Περνίς, ο οποίος δεν μπορούσε να αποτρέψει το 4-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89' ο Μπουονανότε. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Γιόχανσον πλάσαρε, ο Περνίς απέκρουσε και ο Αργεντίνος πήρε την επαναφορά και πέτυχε το τελικό 5-1.

Έτσι η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη ανέβηκε ξανά στην 3η θέση με 16 βαθμούς και πάει φορτσάτη στη Λεωφόρο την άλλη εβδομάδα. Ο Ηρακλής είναι 13ος με 7.

ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Κορδέρο), Βάργκας (74' Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54' Κρισάντους).
 
Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς (46' Μπουλούτ), Πουρτουλίδης (70' Περόνε), Μακρής, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46' Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID