EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σχολική εβδομάδα 4 ημερών βελτιώνει τις επιδόσεις των μαθητών!

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωθήκαμε ότι οι μαθητές είναι προτιμότερο να πηγαίνουν σχολείο μετά τις 10, και τώρα μία νέα έρευνα έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Οι μαθητές θα ξεκουράζονται 3 ημέρες την εβδομάδα, και αυτό γιατί οι επιστήμονες προτείνουν το καθεστώς της σχολικής εβδομάδας 4 ημερών!
Δεδομένου ότι οι οικονομικές δυσκολίες και οι περικοπές είναι τεράστιες, πολλά σχολεία στρέφονται στη μείωση της σχολικής εβδομάδας κατά μία ημέρα ως λύση στα προβλήματά τους. Η εβδομάδα τεσσάρων ημερών θα εξαλείψει είτε την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα από το υπάρχον χρονοδιάγραμμα προσθέτοντας 75-90 λεπτά στις υπόλοιπες ημέρες. Η μετάβαση στο νέο αυτό καθεστώς θα μπορούσε να προσφέρει στα παιδιά περισσότερο χρόνο για τα μαθήματά τους και τις οικογενειακές ευθύνες οδηγώντας σε υψηλότερη ποιότητα εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση στο περιοδικό Education Finance and Policy σε σχολεία που λειτούργησαν πιλοτικά 4 φορές την εβδομάδα διαπιστώθηκε βελτίωση στις επιδόσεις των μαθητών. Στη μελέτη συμμετείχαν 14 σχολεία, και δύο χρόνια αργότερα, οι ερευνητές προς μεγάλη τους έκπληξη συμπέραναν ότι οι μαθητές της τετάρτης και πέμπτης δημοτικού παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις στα μαθηματικά.
Πράγματι, οι ερευνητές περίμεναν το αντίθετο αποτέλεσμα. «Σκεφτήκαμε ότι ειδικά για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου, περισσότερες ώρες σε μια συντομότερη εβδομάδα στο σχολείο θα βλάψει τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους, επειδή η διάρκεια της προσοχής τους είναι μικρότερη». Μάλιστα, οι μαθητές είναι πιο ξεκούραστοι και συγκεντρωμένοι και επομένως λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν παραβατικές συμπεριφορές.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των πέντε ημερών, πολλά παιδιά πηγαίνουν κατ' ευθείαν από το σχολείο σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι μαθητές θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να διαθέσουν την πέμπτη ημέρα για τις υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα, αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο ρεπό τους, όπως και ο οδοντίατρος.
Το 30% των σχολείων στο Κολοράντο έχουν καθιερώσει τη σχολική φοίτηση τεσσάρων ημερών την εβδομάδα για τη μείωση των γενικών εξόδων και την εξοικονόμηση εξόδων μεταφοράς, και δεν είναι τα μόνα.
Να σημειωθεί βέβαια ότι τα αποτελέσματα αυτά ισχύουν μόνο για τις μικρές, αγροτικές περιοχές. Είναι απαραίτητο να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες για να δούμε πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχολεία σε αστικές περιοχές.
Φυσικά, αν μειωθεί η σχολική εβδομάδα, η ερώτηση που ανακύπτει και πάλι είναι τι θα κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους. Η επίλυση της απορίας είναι απλή: τριήμερο Σαββατοκύριακο!

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID