EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στόχος έσοδα 2 δισ από τις αποκρατικοποιήσεις το 2016 με τη «μερίδα του λέοντος» από τα αεροδρόμια

Εσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις προβλέπει το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2016. Οπως αναφέρεται, τα περισσότερα από τα προαναφερόμενα έσοδα θα προέλθουν από την αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Υπενθυμίζεται ότι το εφάπαξ τίμημα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης των αεροδρομίων έχει οριστεί σε 1,23 δισ. ευρώ ενώ χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της γερμανικής Fraport έλαβε απόφαση να ανανεώσει την ισχύ της εγγυητικής της επιστολής. Κίνηση που δείχνει ότι η εταιρεία παραμένει στο παιχνίδι και συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Επίσης, όπως σημειώνεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού, στο ισοζύγιο του 2016, δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των εταιρειών Τραινοσέ Α.Ε., ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. και Εγνατία Οδός Α.Ε. Σύμφωνα με τους συντάκτες του προσχεδίου, η παράλειψη αυτή γίνεται «λόγω της επικείμενης αποκρατικοποίησής τους». Σημειώνεται ότι οι εταιρείες Τραινοσέ και ΕΕΣΣΤΥ βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης, αλλά όχι και η Εγνατία Οδός.

Από την άλλη πλευρά, εξελίξεις αναμένεται και στο επίπεδο των παιγνιομηχανών (VLTs) του ΟΠΑΠ. Στο προσχέδιο προϋπολογισμού προβλέπονται μηδενικά έσοδα για το 2015, αλλά για την επόμενη χρονιά προβλέπονται έσοδα 227 εκατ. ευρώ. Ο ΟΠΑΠ έχει δηλώσει ότι χωρίς αλλαγή του κανονισμού διενέργειας του παιγνίου, δεν προτίθεται να προχωρήσει στη διεξαγωγή του. Επομένως είτε η Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) είτε ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να κάνουν πίσω από τις διακηρυγμένες θέσεις τους, έτσι ώστε τα προσδοκώμενα έσοδα να περιέλθουν στα δημόσια ταμεία.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID