EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι «ρύποι» της VW «μολύνουν» τη γερμανική κυβέρνηση

Αρνήθηκε ότι γνώριζε πως η Volkswagen χρησιμοποιούσε τεχνολογία για να παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας την Τετάρτη, παρόλο που μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε παραδεχθεί ότι γνώριζε την ύπαρξη μιας γενικότερης διαφοράς μεταξύ των τιμών που καταγράφονται στις «δοκιμές» και σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Νωρίτερα φέτος, μέλη του κόμματος των Πρασίνων προκάλεσαν την κυβέρνηση αναφορικά με τις αποκλίσεις μεταξύ των εκπομπών κατά τη διάρκεια δοκιμών και κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης.

Αυτοκίνητα VW στην έκθεση της Φρανφούρτης AP Photo/Michael Probst

Είχε γνώση του θέματος

Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών, μιλώντας εκ μέρους της κυβέρνησης, αναγνώρισε σε ανακοίνωση στις 28 Ιουλίου ότι είχε γνώση του θέματος και ότι επιδίωκε την επιβολή αυστηρότερων κανόνων. Η απάντηση, ωστόσο, δεν αναγνώριζε εσκεμμένη νοθεία στις μετρήσεις.

«Μέσω της βελτίωσης και της αναδιαμόρφωσης της διαδικασίας μέτρησης, μέσω του καθορισμού πολύ χαμηλότερων ορίων ανοχής καθώς και της χρήσης συνθηκών που είναι πιο κοντά στις πραγματικές, ο στόχος είναι να έχουμε πιο αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα», είπε η κυβέρνηση στην απάντησή της.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν είχαν γίνει αρκετά στο θέμα των συσκευών ελέγχου των εκπομπών προσθέτοντας ότι επεξεργαζόταν νέους «τεχνικούς κανονισμούς».
Η εισαγωγή αυτών των κανόνων, πρόσθεσε, ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η απάντηση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με την παραδοχή ότι γνώριζε τα «κόλπα» στις μετρήσεις των οχημάτων, αλλά εκπρόσωπός της το αρνήθηκε.
«Δεν υπήρχε γνώση στο υπουργείο Μεταφορών της χρήσης της τεχνολογίας για τον έλεγχο των εκπομπών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

AP Photo/Richard Drew

Παραιτήθηκε ο CEO της VW

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της VW, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, Μάρτιν Βίντερκορν, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο CEO της VW, δέχθηκε καταιγιστικές ερωτήσεις αν γνώριζε για την παραποίηση των μετρήσεων στις εκπομπές ρύπων.

Συγκλονισμένος για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δήλωσε ο Μάρτιν Βίντερκορν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, αποδέχθηκε την ευθύνη για τις παρατυπίες υποβάλλοντας την παραίτησή του και δηλώνοντας πως η απόφασή του είναι προς το συμφέρον της εταιρείας.
Ο CEO του γερμανικού Κολοσσού, σημείωσε πως δεν είναι ενήμερος για τα αδικήματα που του καταλογίζονται.

Σε άλλο σημείο ο πρώην ισχυρός άνδρας της VW, δηλώνει «σοκαρισμένος» από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.
Ο 68χρονος Βίντερκορν διοικούσε την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2007. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η απόφαση για τον αντικαταστάτη του θα ληφθεί την Παρασκευή.

Έρχονται μηνύσεις

Εν τω μεταξύ, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της γερμανικής μάρκας προτίθενται να καταθέσουν ομαδικές μηνύσεις, θεωρώντας πως εξαπατήθηκαν.
Στο μέτωπο των αγορών, η αστάθεια στη μετοχή της Volkswagen παραμένει για ακόμα μια ημέρα. Με το ξεκίνημα των συναλλαγών η μετοχή σημείωσε πτώση 10% αλλά αργότερα καταγράφηκε διόρθωση, μαζεύοντας τις απώλειες.

Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών

Η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει εξονυχιστικά το νέο σκάνδαλο. Το να έχει η κοινή γνώμη εμπιστοσύνη στα τεστ για τις εκπομπές ρύπων είναι εκ των ων ουκ άνευ, τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Πάτρικ Μακλάφλιν. Όπως ανακοίνωσε, ο ίδιος κάλεσε την Κομισιόν να αναλάβει «άμεσα» δράση.

Προκαταρκτική έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης

Η γερμανική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τετάρτη προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με τις κατηγορίες χειραγώγησης των τιμών των εκπομπών ρύπων σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ του ομίλου Volkswagen.

Την ανακοίνωση έκανε η εισαγγελία του Μπρούνσβικ, στη βόρεια Γερμανία.
Σε αυτό το στάδιο η δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε μια συλλογή και εξέταση όλων των πληροφοριών ενώ θα εξετάσει και αρκετές αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κολοσσού της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που ξέσπασε η υπόθεση αυτή.

Προετοιμασίες

Η Volkswagen από την πλευρά της προετοιμάζεται για τον δικαστικό αγώνα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, έχει αναθέσει την υπόθεση στο γνωστό αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Kirkland & Ellis LLP.

Το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο είχε αναλάβει και την υπεράσπιση του πετρελαϊκού κολοσσού BP μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon το 2010, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δέκα ανθρώπους. Οι αγωγές και τα πρόστιμα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η VW αναμένεται να προκαλέσουν στον όμιλο ζημιά αρκετών δισεκατομμυρίων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID