EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το παθητικό κάπνισμα σοβαρός εχθρός για τα παιδιά με άσθμα

Τις επιπτώσεις για την υγεία των καπνιστών τις γνωρίζουμε πολύ καλά. Όπως το ίδιο αρχίζουμε να μαθαίνουμε και τις επιβλαβείς επιπτώσεις από το παθητικό κάπνισμα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, παιδιά που υποφέρουν από άσθμα είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα και να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο, όταν ζουν στο ίδιο σπίτι με καπνιστή. Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία από 25 ήδη δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά 430.000 παιδιά και τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Annals of Allergy, Asthma and Immunology.

Όσα παιδιά έπασχαν από άσθμα και είχαν εκτεθεί σε παθητικό κάπνισμα, είχαν 66% περισσότερες πιθανότητες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και 85% να νοσηλευθούν σε σύγκριση με άλλα που δεν ήταν σε περιβάλλον με καπνό

Για τα παιδιά με άσθμα, η εισπνοή του καπνού του τσιγάρου συσχετίστηκε επίσης με υπερτριπλάσιο κίνδυνο κακής πνευμονικής λειτουργίας και 32% περισσότερες πιθανότητες συμπτωμάτων συριγμού.

Ο Δρ Τζόσι, επικεφαλής της μελέτης αναφέρει: «Αν και είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το παθητικό κάπνισμα προκαλεί έξαρση των συμπτωμάτων του άσθματος, τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο τίθενται τα παιδιά. Φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική λύση της διακοπής του καπνίσματος από τους γονείς που δεν θέλουν την επιδείνωση της υγείας του παιδιού τους. Παράλληλα, τα παιδιά παίρνουν ένα καλό μάθημα ότι δεν πρέπει να υιοθετήσουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος».

Τα αίτια που προκαλούν το παιδικό άσθμα δεν είναι ξεκάθαρα. Για παράδειγμα η έκθεση στο τσιγάρο ή ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως επίσης και συγκεκριμένες λοιμώξεις των αεραγωγών σε πρώιμη ηλικία συντελούν στην επιδείνωση ή στην εμφάνιση των συμπτωμάτων άσθματος.Επίσης, συγκεκριμένες ιογενείς λοιμώξεις, αλλεργίες, η σωματική άσκηση, η αλλαγή του καιρού και η εισπνοή τοξινών.

To άσθμα είναι μια κοινή χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών που χαρακτηρίζεται από διάφορα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα, μεταβλητή στένωση των αεραγωγών και βρογχόσπασμο. Στα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνονται: συριγμός, βήχας, αίσθημα σύσφιξης στο θώρακα και δύσπνοια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκτιμάται ότι 235 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από άσθμα, στη παγκόσμια κλίμακα.

Για τον έλεγχο των συμπτωμάτων, σήμερα, υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά φάρμακα, αλλά το άσθμα μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για την επιβίωση του ασθενή όταν δεν είναι υπό έλεγχο.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID