EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Έχει γίνει πια συνείδηση σε όλους, μόνο εθελοτυφλούντες δεν το βλέπουν, ότι το οικονομικό μας πρόβλημα είναι συνέπεια του πολιτικού μας προβλήματος.

Και το πολιτικό μας πρόβλημα είναι απότοκο του προβληματικού ολιγαρχικού πολιτεύματος της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας».
Αν λοιπόν θέλουμε πραγματικά λύση στο πρόβλημά μας και δεν θέλουμε απλά να γκρινιάζουμε την ώρα που
πτωχεύουμε, γινόμαστε σκλάβοι και εξανδραποδιζόμαστε, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα, χθες ακόμα, σε ένα εναλλακτικό πολίτευμα, που θα απελευθερώσει τόσο εμάς τους ίδιους, όσο και τις τεράστιες δυνατότητες του ελληνικού έθνους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το να κτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του.
Ένα εναλλακτικό πολίτευμα θα πρέπει:
1) Να έχει σταθερές τετραετίες σε κάθε περίπτωση, ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, μη εκβιαζόμενοι πολιτικοί και δυνατότητα πολιτικού προγραμματισμού.
2) Να έχει πλήρη ισότητα η ψήφος για όλους τους πολίτες και πλήρη αντιστοίχιση εκλογικού σώματος και αντιπροσώπων. Απλή Αναλογική, με κατάργηση του bonus των 50 εδρών και του απαγορευτικού ορίου 3% που αφενός καταργεί ψήφους των πολιτών και αφετέρου δεν αφήνει να εμφανιστούν στην πολιτική νέα κόμματα έξω από το σύστημα.
3) Να εξασφαλίζει πλήρη διάκριση των εξουσιών, οι οποίες θα αντλούν την ύπαρξή τους και τη δύναμή τους απευθείας από το λαό.
4) Να καταργεί το πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο και να αποκεντρώνει την πολιτική εξουσία σε όλες τις βαθμίδες του κράτους.
5) Να επιβάλει περιορισμό των θητειών ώστε να σπάσει ο κληρονομικός κύκλος στην πολιτική και η αλυσίδα του ρουσφετιού.
6) Να προβλέπει ανεξάρτητο από την πολιτική Συνταγματικό Δικαστήριο, ώστε να ελέγχονται αμέσως οι «παράνομοι» νόμοι της εξουσίας.
7) Να επιβάλει πλήρη δημοκρατική οργάνωση και οικονομική διαφάνεια των κομμάτων.
8) Να μην επιτρέπει καμία χρηματοδότηση κομμάτων από τους φόρους των πολιτών. Τα κόμματα είναι ιδιωτικοί φορείς και δεν δικαιούνται κρατικής χρηματοδότησης, ούτε μπορούν να αποκλειστούν κόμματα από την χρηματοδότηση με την αιτιολογία ότι δεν έχουν εκλεγμένους αντιπροσώπους στη Βουλή. Με τη λογική αυτή το σύστημα μένει κλειστό και ουδέποτε θα μπορέσουν να εισέλθουν στη Βουλή νέα κόμματα.
9) Να προβλέπει δημοψηφίσματα (εθνικά και τοπικά) με λαϊκή πρωτοβουλία.
10) Να επιβάλει ισότιμη συμμετοχή όλων των κομμάτων και των πολιτικών στα ΜΜΕ.
11) Να ανοίγει τη δημοκρατία στη νέα ψηφιακή εποχή ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων ανεξαρτήτως αποστάσεως και παρουσίας.
12) Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει το νέο πολίτευμα να το φτιάξουν οι ίδιοι οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί. Το δε Σύνταγμα που θα προκύψει θα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των πολιτών και όχι των πολιτικών, όπως είναι σήμερα.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID