EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Προπαγάνδα εναντίον ψήφου (συνεχής ενημέρωση)

Από την αρχή της εβδομάδας έχει τεθεί σε εφαρμογή μια συντονισμένη προσπάθεια κατατρομοκράτησης του εκλογικού σώματος που θα κληθεί να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.

Με εικόνες βγαλμένες από την Αποκάλυψη και τις καταστροφές της Βίβλου, ΜΜΕ και πολιτικοί φαίνονται διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, προκειμένου να επηρεάσουν την κρίση του ελληνικού λαού και να προκαλέσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν, ο καθένας για τα δικά του συμφέροντα.

Δυστυχώς, πολλά από τα σενάρια που διακινούνται, δεν είναι δυνατό να καταρριφθούν, πριν από την ψηφοφορία της 5ης Ιουλίου, δεδομένου ότι αφορούν το αποτέλεσμα. Ωστόσο τα μέσα πλημμυρίζονται από κραυγές παραπληροφόρησης, που σταδιακά καταρρίπτονται, η μία μετά την άλλη.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς, με νέες αποδείξεις γκεμπελισμού, προβοκατόρικες ειδήσεις και απειλές. Η ιδέα για τη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων ανήκει στο info-war.gr

Updated 1/7, 20:14: Το ΣΚΑΙ κάθε μέρα και χειρότερο
 



Τα δύο συλλαλητήρια στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

 
συλλαλητητρια

 Πηγή φώτο: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=889419227796043&set=a.104973436240630.8199.100001839227705&type=1&theater

«Αντικειμενική» ενημέρωση με (τρομοκρατικές) διαφημίσεις υπέρ του «Ναι» δεξιά και αριστερά
 
ναι

Προπαγανδίζουν το «Οχι» ως «Ναι»
 
μουρου

Η φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που επικαλείται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Α.Σαμαρά και «μάστορας» του κιτρινισμού, Γιώργος Μουρούτης, είναι από ρεπορτάζ της 29ης Ιουνίου από τη συγκέντρωση των υποστηρικτών του «Όχι».
 
μουρ

Φυσικά κάτι τέτοιο αποδεικνυέται και δια γυμνού οφθαλμού, συγκρίνοντας απλώς τον καιρό των δύο ημερών. Ούτε τα προσχήματα…

Άρης Πορτοσάλτε "H Ελλάδα είναι 25η στο κατά κεφαλήν εισοδήματος παγκοσμίως. Όσοι παρουσιάζουν εικόνες φτώχειας είναι προπαγάνδα"

Σύμφωνα με στοιχεία του έκθεση του ΔΝΤ για το , η Ελλάδα βρίσκεται στη 38η θέση του κατά κεφαλήν Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος(ονομαστικό) με 21.653,081$. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης, βρίσκεται στην 44η θέση (25.858,773$).

Χαρακτηριστικό είναι ότι βρισκόμαστε κάτω από χώρες που βρίσκονται στην Ευρωζώνη, αλλά θεωρούνται "φτωχότερες" της Ελλάδας για την κοινή γνώμη, όπως οι Λιθουανία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος.. 
 
gdp

Η γιαγιά που υπερασπίζεται το ATM δεν βρίσκεται στην Ελλάδα

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφόρησε πάρα πολύ στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Κατέληξε μάλιστα σε ρεπορτάζ του Mega.

Capture

Στην πραγματικότητα, το περιστατικό διαδραματίστηκε το 2012 στη Νότια Αφρική
 
ατμ

Πηγή φώτο: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153489803377450&set=a.10152195948972450.1073741826.621267449&type=1&pnref=story

Όχι = Grexit; Μη βιάζεστε:

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να μείνει στο ευρώ ακόμα και με «Όχι»
 
σοιμπλεευρω

Danuta Huebner, επικεφαλής της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Νομικά αδύνατη η αποβολή μέλους της Ευρωζώνης»
 
diana

Αντικειμενικά και αμερόληπτα
 
skai

Τα δύο ψηφοδέλτια
 
πρωτο θεμα 
 
σταρ

(Σημείωση: Στη συνέχεια το «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ» αφαιρέθηκε από το άρθρο του star.gr, ωστόσο αυτό έγινε πρόχειρα, έτσι φαίνεται στην αναζήτηση στη Google)

Η αλήθεια:

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 4023 / 2011 το ψηφοδέλτιο είναι ένα.
 
δημποψηφισμα

Ολιγοήμερη παράταση ή παράταση ενός μήνα;

Φυσικά σε τέτοιες περιόδους πόλωσης, θα ήταν αδύνατον να ισχυριστεί κανείς ότι μόνο η μία πλευρά παραπληροφορεί. Στο διάγγελμα του στις 28 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ζήτησε, για δεύτερη φορά, παράταση του προγράμματος του EFSF, «για λίγες ημέρες», προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει απερίσπαστος στο δημοψήφισμα.
 
τσιπρας

Στην απάντηση όμως του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφέρεται ρητά ότι η Ελλάδα ζήτησε παράταση 1 μήνα.
 

tusk
Ίσως να πρόκειται περί απλής γλωσσικής …ασάφειας, δεδομένου ότι ίσως ο ένας μήνας να είναι ο ελάχιστος χρόνος παράτασης. Δύσκολα κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε συνειδητά από τον πρωθυπουργό. Όπως και να το κάνουμε αλλιώς ακούγεται το «ολιγοήμερες», αλλιώς το «ένας μήνας»

Η συνέντευξη Γιούνκερ

Τρία (τουλάχιστον) ψέματα:

1. «Αυτό το πακέτο έχει αυξημένες απαιτήσεις και έχει αναπτυχθεί σε ένα βάθος χρόνου μηνών, νύχτα και μέρα. Δεν υπάρχουν παγίδες σε αυτό το πακέτο. Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων σε αυτό το πακέτο. Είναι ένα πακέτο που διαμορφώνει ανάπτυξη, διαφάνεια.»

Η πρόταση των θεσμών γράφει συγκεκριμένα:

«Σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Αυτό θα ξεκινήσει αμέσως όσον αφορά το ανώτερο ποσοστό 20% των δικαιούχων». Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης: «Εξασφάλιση ότι, από 1ης Ιανουαρίου του 2015, όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξεων θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές».

Επίσης, υπάρχουν και οι έμμεσες αυξήσεις, όπως Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Η ρύθμιση θα αφορά άμεσα το 20% των «υψηλότερων» δικαιούχων με τις λεπτομέρειες της σταδιακής κατάργησης να πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς.

2.«Εμείς στην ΕΕ επιμείναμε στα πλέον κοινωνικά και δίκαια μέτρα». 

Ίσως πραγματικά η Ε.Ε. να μην ήθελε τα σκληρά μέτρα της συμφωνίας και να επικράτησαν οι απόψεις του ΔΝΤ για τα κοινωνικά επαχθή μέτρα. Ωστόσο αυτό που μετράει, είναι ότι στην πρόταση των θεσμών, ακόμα και στη «βελτιωμένη», συμπεριλαμβάνονται:
100 τοις εκατό προκαταβολή του φόρου για τον φόρο εισοδήματος ατομικών επιχειρήσεων μέχρι τα τέλη του 2016. Να εξαλειφθεί η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των αγροτών στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος.

Να αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. να καταργηθούν οι επιδοτήσεις για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες. Απορρίφθηκε η θέσπιση εισφοράς για τους επιχειρηματίες με κέρδη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ

3. Ποτέ δεν υπήρξε τελεσίγραφο από την πλευρά μας.
Συνεχείς δηλώσεις, τόσο του Γερούν Ντάισελμπλουμ και της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και το περίφημο πλέον «The game is over» του Ντόναλντ Τουσκ, δείχνουν ότι η πρόταση που είχε κατατεθεί στις 26 Ιουνίου ήταν τελεσίγραφο προς την Ελλάδα.

Ενδεικτικά:
 
ft




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID