EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φουντώνει ο πόλεμος για τις e-κρατήσεις Taxi - O νέος διάσημος "παίκτης" που μπαίνει στη μάχη

Σφήνα στον ανταγωνισμό της online εύρεσης taxi φαίνεται να μπαίνει η Taxitrack, μια εφαρμογή που αναπτύσσει η «MCK SPARK Α.Ε.», συμφερόντων της οικογένειας του Μανώλη Κοπελούζου, η οποία όπως επισημαίνει στο moneypro ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Χρήστος Κοπελούζος: «ήρθε για να μείνει».

Είναι προφανές ότι μετά την σημαντική μείωση της κίνησης που προκάλεσε η συρρίκνωση των εισοδημάτων που κατέστησε το taxi είδος πολυτελείας, αλλά και η αύξηση των φόρων και της τιμής των καυσίμων που περιόρισε σημαντικά την κερδοφορία των επαγγελματιών, δημιουργήθηκε η ανάγκη για μείωση του κόστους τόσο για τον πελάτη όσο και για τον οδηγό. Όπως φάνηκε, μια τέτοια διέξοδο έδωσαν οι online εφαρμογές (apps) που αναπτύχθηκαν, (σ.σ. στην Ελλάδα λειτουργούν τρεις συνολικά), αφού μέσω αυτών «καταργήθηκαν» η extra χρέωση για ραντεβού και το τηλεφωνικό κόστος, ενώ παράλληλα μειώθηκε η κατανάλωση καυσίμου και οι φθορές του αυτοκινήτου από τις άσκοπες περιηγήσεις αναζήτησης πελατών.

Η Taxitrack είναι μια νέα εφαρμογή εύρεσης ταξί η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα παρόμοιων εφαρμογών της αγοράς με επιπλέον δυνατότητες και διαφορετική τιμολογιακή πολιτική. Ο χρήστης κατεβάζει στο κινητό ή Tablet του, την εφαρμογή, εντελώς δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση και μπορεί άμεσα και χωρίς χρέωση να καλέσει ένα από τα 10 κοντινότερα σε αυτόν ταξί, έχοντας πλήρη ενημέρωση της πορείας του οχήματος που μεταβαίνει για την παραλαβή του. Την ίδια ώρα ο οδηγός ταξί αφού εγγραφεί στο σύστημα, λαμβάνει απευθείας κλήσεις από χρήστες που επιθυμούν κάποια μετάβαση με ταξί. Η χρήση της εφαρμογής από τους επαγγελματίες είναι απεριόριστη, δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, ποσοστά ή κάθε είδους επιπλέον επιβάρυνσης και η χρέωση είναι ελάχιστη και σταθερή κάθε μήνα, προσφέροντας συγχρόνως πλοήγηση, άμεση επικοινωνία με τον πελάτη και διακριτικότητα. Επιπλέον σκοπός λοιπόν του TAXITRACK είναι, εκτός από το να ενημερώνει τον πελάτη για τα 10 κοντινότερα σε αυτόν ταξί, να επιλέξει ο ίδιος πιο ταξί από αυτά θα καλέσει και χωρίς κανένα κόστος, να έχει πλήρη ενημέρωση για το που είναι το ταξί κατά την μετάβασή του σε αυτόν όπως και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την διαδρομή του ταξί, το δρομολόγιο δηλαδή μέχρι τον προορισμό. Του δίνεται επίσης η δυνατότητα να μπορεί απευθείας να επικοινωνεί με τον οδηγό ταξί που τον μετέφερε πριν λίγο, ώστε να τον ενημερώσει για απολεσθέντα αντικείμενα, για παράδειγμα “μου έπεσαν τα κλειδιά στο κάθισμα”. Και όλα αυτά σε ένα απλό στη χρήση περιβάλλον, χωρίς πολλαπλές οθόνες και πολύπλοκα μενού. Από την άλλη, κατεβάζοντας ο χρήστης την εφαρμογή έχει έναν μίνι πλοηγό πλέον στο κινητό του από όπου μπορεί αντίστοιχα να πληροφορείται για στοιχεία κατεύθυνσης, δρόμων κτλ.

Ο κ. Χ. Κοπελούζος αναφέρει στο moneypro ότι: « Η εφαρμογή Taxitrack είναι μια ελληνική εφαρμογή που έχουμε αναπτύξει, συντηρούμε και διαχειριζόμαστε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις μας. Είναι σχεδιασμένη ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις πραγματικές ανάγκες του πελάτη-χρήστη για τον οποίο είναι δωρεάν και του επαγγελματία οδηγού, με στόχο να αποτελέσει το βέλτιστο εργαλείο τις ώρες που εργάζεται. Αναπτύσσοντας το σύστημα αυτό από το μηδέν, ρωτήσαμε δεκάδες επαγγελματίες οδηγούς για το τι πραγματικά χρειάζονται, ποια είναι κατά την άποψή τους τα προβλήματα και τα μειονεκτήματα παλαιότερων συστημάτων, γιατί έχουν ανάγκη ένα νέο σύστημα όπως επίσης τι γνώμη έχουν για τις σημερινές χρεώσεις παρόμοιων υπηρεσιών από εταιρείες που υπάρχουν ήδη στο χώρο. Έτσι, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή η οποία “ακολουθεί” ακριβώς τις οδηγίες του επαγγελματία η οποία μάλιστα εξελίσσεται καθημερινά καθώς όλο και περισσότεροι οδηγοί έρχονται σε επαφή με την εταιρεία, ακούμε τις παρατηρήσεις και τις επιθυμίες τους και τροποποιούμε άμεσα το σύστημα…».

Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι το κόστος για τη χρήση της εφαρμογής από τον οδηγό είναι ελάχιστο: «Το κόστος χρήσης της εφαρμογής TAXITRACK είναι μόνο 5 ευρώ τον μήνα, ανεξάρτητα την χρήση του, κι αυτό μετά τους πρώτους 6 μήνες κατά τους οποίους το προσφέρουμε δωρεάν στους οδηγούς ταξί. Δεν υπάρχει καμία άλλη χρέωση, όλες οι υπηρεσίες καλύπτονται με το παραπάνω αντίτιμο και δεσμευόμαστε για την τήρηση αυτού του κομίστρου. Επιπλέον, για οδηγούς που δεν επιθυμούν να καταβάλουν το ποσό αυτό κάθε μήνα, υπάρχει η δυνατότητα συνδρομής για ένα έτος, με συνολικό κόστος 50 ευρώ. Συγχρόνως, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα υπάρχουν πολλά προγράμματα επιβράβευσης οδηγών για την χρήση του συστήματος, τα οποία θα παρατείνουν την δωρεάν χρήση του συστήματος σε οδηγούς που επιλέγουν το TAXITRACK συστηματικά. Το TAXITRACK προσφέρει στον επαγγελματία οδηγό ταξί ένα σύνολο από υπηρεσίες και μάλιστα κάποιες υπηρεσίες από αυτές που σίγουρα δεν διέθετε μέχρι σήμερα αλλά θα ήθελε να τις είχε αλλά το κόστος ήταν αποτρεπτικός παράγοντας. Να σας πω ότι είναι ένα αυτόνομο σύστημα, δεν διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο και η φιλοσοφία λειτουργίας του είναι να βοηθήσει τον επαγγελματία και όχι να τον επιτηρεί. Λειτουργεί παράλληλα με άλλα προγράμματα κάτι που σημαίνει ότι δεν υποχρεώνεται ο οδηγός να καταργήσει παλαιότερα προγράμματα ή εργαλεία της δουλειάς του που χρησιμοποιούσε ως σήμερα. Δεν έχει επίσης καμία υποχρέωση ο οδηγός να τοποθετήσει διακριτικά στο όχημά του, να αφαιρέσει διακριτικά άλλων εταιρειών κτλ. Ο οδηγός είναι ο διαχειριστής του οχήματος, κάνει ότι επιθυμεί αυτός, αποφασίζει μόνος του.»

Ποια είναι η MCK SPARK

Η MCK SPARK Α.Ε., μέλος του ομίλου επιχειρήσεων Εμμανουήλ και Χρήστου Κοπελούζου, δραστηριοποιείται στον τομέα της Ασφάλειας, της Τηλεματικής, της Διαχείρισης Πληροφορίας, της Αυτοματοποίησης και της ανάπτυξης λογισμικού πολιτικού και αμυντικού χαρακτήρα, παράγοντας εξειδικευμένα προϊόντα και λύσεις εξ ολοκλήρου βάσει των απαιτήσεων του πελάτη. Συγχρόνως η εταιρεία αναπτύσσει και εφαρμογές που απευθύνονται απευθείας στον πολίτη με στόχο να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά του. Μια τέτοια εφαρμογή είναι και το TAXITRACK, η οποία είναι διαθέσιμη και στο www.taxitrack.gr



ΠΗΓΗ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID