EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τζιμ Ρότζερς στο RT: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της»

Η Ελλάδα, ακόμα και αν ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα, θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση ως προς την εξόφληση του χρέους της της προς το ΔΝΤ, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής Τζιμ Ρότζερς στο RT, προσθέτοντας ότι η Αθήνα το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να καθυστερήσει τα όσα πρόκειται να συμβούν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, «είναι απελπισμένος για τα χρήματα – και η Ρωσία είναι ένα υπέροχο μέρος για να τα πάρει και να παίξει το πολιτικό του παιχνίδι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Rogers.

          


«Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει το χρέος της! Ποτέ! Είναι φυσικά αδύνατο», είπε ο Rogers στη συνέντευξή του στο «RT’. «Αλλά προσπαθεί να καθυστερήσει», πρόσθεσε, λέγοντας ότι με την επίσκεψη της Τετάρτης στη Μόσχα είναι όλα σχετικά. Ο Τσίπρας θα προσπαθήσει «να καθυστερήσει όσο μπορεί και τότε ίσως καταφέρει να προχωρήσει λίγο ακόμα παρακάτω».

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα προσπαθεί να «δείξει ένα καλό πρόσωπο» λέει ο επενδυτής, εξηγώντας ότι αν η χώρα καταφέρει να εξοφλήσει τουλάχιστον κάποια χρήματα – ή δείχνει ότι προσπαθεί να το πράξει, θα μπορούσε να επιβιώσει.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία είναι ένα ιδανικό μέρος για την πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα για να «παίζει πολιτικά παιχνίδια», εξηγεί ο Rogers, λέγοντας ότι «αυτό είναι το τέλειο τέχνασμα για να παίξει τη Ρωσία μακριά από την ΕΕ και κατά της Δύσης, λόγω του ό, τι συμβαίνει στην Ουκρανία».

Αν αυτό το σχέδιο αποτύχει, η Ελλάδα μπορεί να αναζητήσει στην Κίνα για τα χρήματα που χρειάζεται, δήλωσε ο Roger στο «RT», λέγοντας ότι «Η Κίνα πήρε περισσότερα χρήματα από ό, τι ο καθένας … από όλους μας μαζί. Η συγκεκριμένη χώρα θα μπορούσε σύντομα να σπάσει την κυριαρχία του δολαρίου. Και Αυτό είναι φοβερό για την Αμερική. Ωστόσο ο υπόλοιπος κόσμος το χρειάζεται».



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID